Intalnire cu transportatorii privind traficul greu prin Cernavoda

Martie 2011, Dorin Mincu

Administratie locala

Primarul orasului Cernavoda Mariana Mircea a organizat  pe 24 februarie,  o intalnire cu reprezentantii  Federatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania, Federatiei Operatorilor Romani de Transport si Federatiei Nationale Patronale a Transportatorilor Rutieri din Romania, reprezentantii firmei Arcada Company care executa lucrarile de reabilitare a podului nr. 02 si a viaductelor peste Canalul Navigabil Cernavoda pe DN 22C km 1+978  si sefii Politiei nationale si Politiei comunitare din Cernavoda. Din partea operatorilor de transport a fost prezent doar presedintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport. 
Subiectele intalnirii au fost nemultumirea operatorilor privind restrictionarea traficului  masinilor de mare tonaj, in urma inceperii lucrarilor de reabilitare ale podului mai sus mentionat, restrictionare impusa nu de Consiliul local Cernavoda ci de beneficiarul lucrarii  - CNADNR - Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale si contestarea taxei de trama stradala pe  care transportatorii trebuie sa o  plateasca orasului Cernavoda. 
Din pacate, ei nu au inteles ca aceasta taxa de trama stradala, nu este o taxa noua ci este in vigoare din  anul 2008 si se aplica tuturor masinilor de mare tonaj care traverseaza orasul Cernavoda. Singura modificare facuta dupa data de 10 ianuarie se refera la cazurile exceptionale pentru masinile mai grele de 8,5 tone, care trebuie sa solicite aviz inainte cu 36 ore. 
“in situatia actuala cand traficul a fost deviat prin orasul nostru trebuie sa ne protejam drumurile, retelele de apa - canalizare si termoficare. De asemenea, podul Sfanta Maria din oras, pe unde se deviaza traficul,  a fost construit pentru evacuarea locuitorilor si personalului de la Centrala Nucleara, in caz de avarie, nu pentru transportul greu si des.  Primaria nu intentioneaza sa ia banii transportatorilor, avand in vedere ca banii obtinuti de pe urma acestor taxe de trama stradala nu ajung pentru acoperirea cheltuielilor reale care se fac cu repararea drumurilor  ci se doreste  limitarea acestui trafic, asa cum se face in toate orasele din tara sau din Europa. Trebuie sa ne protejam locuitorii,  casele acestora si  infrastructura”, a precizat Mariana Mircea.
De asemenea, Primaria Cernavoda nu a fost consultata atunci cand s-a luat decizia devierii traficului  prin oras, asa cum ar fi fost normal. Ca urmare, primarul Mariana Mircea a convenit cu cei prezenti organizarea in perioada imediat urmatoare a unei intalniri la care sa participe si reprezentantii CNADNR si reprezentantii celorlalte asociatii care nu au fost prezenti la aceasta discutie. 

Articole din editia din data de Martie 2011

 • Romania, de sase ori in topul celor mai sarace regiuni din Europa si de sase ori in topul celor mai sarace regiuni din UE

  Administratie locala
 • Ajutor de incalzire pentru familiile nevoiase din Mangalia

  Administratie locala
 • Martisorul, simbolul renasterii si sperantei, marcheaza trecerea in anotimpul primaverii

  Administratie locala
 • Program de impadurire a 200 ha in Harsova

  Administratie locala
 • Zona de sud a Navodariului, statiune de interes national

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUNȚ COMUNA ALBEȘTI

  Administratie locala
 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771