Ce afaceri vor sa faca tinerii cu cei 10.000 euro de la stat

Martie 2011, Adrian Nicarel

Fonduri Europene

incepand din 22 februarie, toti tinerii care vor sa obtina 10.000 de euro de la stat pentru a se lansa in afaceri se pot inscrie in program. De dimineata, peste 10 planuri de afaceri au fost deja depuse.
De la intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta prin care se aproba programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri (OUG 6/2011), respectiv din 11 februarie si pana astazi, s-au inregistrat deja la Oficiile Registrului Comertului un numar de 657 microintreprinderi SRL-D (debutant – n.r.), cele mai multe (70) in Bucuresti.

De la reparatii auto la pompe funebre
Dintre acestea, 91 sunt inmatriculate. Ca obiect de activitate, cei mai multi (13) s-au orientat catre intretinerea si repararea autovehiculelor, apoi catre fabricarea painii, prajiturilor si produselor de patiserie (6), restaurante (5). Altii ar vrea sa se ocupe de exploatare forestiera (2), fabricarea de imbracaminte si accestorii (2), realizare a soft-ului la comanda, leasing, fabricarea de constructii metalice sau de mobila, tamplarie, comert cu flori, fructe, imbracaminte, paine, piese auto etc. De asemenea, unii vor sa se lanseze in activitati de catering, de arhitectura, de curatenie sau intretinere peisagistica, dar un tanar ar vrea sa se ocupe de activitati de pompe funebre.

inscrierea se face online
inscrierea in programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri se poate face online, pe site-ul www.aippimm.ro. Fiecare solicitant se poate inregistra cu user si parola, iar dupa inregistrare completeaza online planul de afaceri si incarca documentele insotitoare ale acestuia. 

230 de conturi, deja create
Aplicatia online s-a deschis la 10.00 dimineata, in doua ore fiind deja create circa 230 de conturi. "Programul este foarte atractiv. Toti tinerii isi doresc sa devina antreprenori, sa nu depinda de un salariu, ci sa ofere salarii altora", a declarat astazi, intr-o conferinta de presa, Cristian Haiduc, presedintele Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM). Potrivit acestuia, cei care obtin minimum 60 de puncte se califica automat. Punctaje mai mari primesc, de pilda, cei care vor sa faca productie, dar si afacerile deschise in mediul rural.

Facilitatile oferite 
Tinerii in varsta de pana la 35 de ani pot primi finantare nerambursabila daca angajeaza cel putin doua persoane si reinvestesc anual 50% din profit.
in plus, tinerii vor fi scutiti de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult patru salariati, angajati pe durata nedeterminata. De asemenea, tinerii vor primi garantii de la Fondul de Garantare a Creditelor pentru intreprinderile Mici si Mijlocii, in limita sumei de 80.000 de euro, pentru creditele luate pentru finantarea planurilor de afaceri acceptate de AIPPIMM. Potrivit legii, intreprinzator debutant e acea fima care are mai putin de trei ani de la data inregistrarii firmei pana in momentul in care solicita finantare si daca cifra de afaceri pe anul in curs a microintreprinderii este mai mica de 500.000 euro.

Sursa: http:www.evz.ro


Articole din editia din data de Martie 2011

 • Romania, de sase ori in topul celor mai sarace regiuni din Europa si de sase ori in topul celor mai sarace regiuni din UE

  Fonduri Europene
 • Ajutor de incalzire pentru familiile nevoiase din Mangalia

  Fonduri Europene
 • Martisorul, simbolul renasterii si sperantei, marcheaza trecerea in anotimpul primaverii

  Fonduri Europene
 • Program de impadurire a 200 ha in Harsova

  Fonduri Europene
 • Zona de sud a Navodariului, statiune de interes national

  Fonduri Europene
 • Articole din aceeasi categorie

 • Servicii sociale pentru locuitorii din Satu Nou

  Fonduri Europene
 • Bursa locurilor de muncă la Satu Nou, ediția 29-31 iulie

  Fonduri Europene
 • Fonduri europene pentru construirea unei școli în Darabani

  Fonduri Europene
 • 90 de panouri solare vor fi montate în Satu Nou

  Fonduri Europene
 • Fonduri europene pentru modernizarea sistemului de alimentare cu apă în Darabani și Vâlcele

  Fonduri Europene
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771