Programul "Casa Verde" in plina desfasurare la Topalu

Martie 2011, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Edilul Gheorghe Murat, ne-a declarat ca prin Programul „Casa Verde", 2 scoli din Topalu, gradinita si Caminul Cultural vor fi dotate cu panouri solare si pompe geotermale fiind astfel imbunatatit confortul termic.

Pentru proiectul de reabilitare termica prin programul de mediu „Casa Verde", a fost castigata licitatia astfel ca, firma castigatoare este pregatita pentru lucrul in ceea ce priveste montarea panourilor si a pompelor geotermale. Imediat ce fondurile necesare vor fi primite, se vor demara lucrarile ce vor fi benefice pentru locuitorii comunei Topalu. Conform declaratiilor edilului, valoarea totala a proiectului este de 420.000 lei, si se preconizeaza ca in termen de 60 de zile, proiectul sa fie finalizat. 
Importanta acestui program, consta in instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire. Totodata, programul este operational de la data de 1 iulie 2010, iar scopul lui este de imbunatatire a calitatii aerului, apei si solului prin reducerea gradului de poluare cauzata de arderea lemnului si a combustibililor fosili utilizati pentru producerea energiei termice folosite pentru incalzire si obtinerea de apa calda menajera. 
Pregatiri pentru lucrarile de insamantare a pasunii
Primarul din Topalu a facut toate demersurile necesare pentru procurarea semintelor necesare imbunatatirii pasunilor cu ierburi perene. Urmeaza sa fie insamantata o suprafata de 120 ha, banii necesari acestor lucrari fiind primiti inca de anul trecut, de la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA). Scopul insamantarii este acela de a imbunatatii pasunea pentru ovine si vacile cu lapte. Imediat ce timpul o va permite, se vor incepe lucrarile de pregatire a solului urmand ca mai apoi, acesta sa fie semanat. Administratia locala a comunei Topalu se va ocupa in intregime de lucrarile de semanat. 
Ramanand in acelasi registru, primarul ne-a declarat ca se va incepe plantarea de pomi fructiferi pe o suprafata de 3000 mp, aceasta fiind plantata de catre elevi, in timpul orelor de practica, ei avand grija de pomi si totodata, ei vor fi beneficiarii roadelor lor. Tot cu fonduri primite de la de la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), s-a realizat dotarea primariei cu un tractor de 400 cai putere cu cositoare si grebla pentru intretinerea pasunii si o masina pentru combaterea tantarilor.
Doamnele din comuna vor  sarbatorii 8 Martie  
Gheorghe Murat a declarat pentru Graiul Dobrogei, ca nu va uita nici in acest an de domnisoarele si doamnele din comuna, oferindu-le de 1 Martie cate un martisor si cate o felicitare dar si o invitatie de participare, la evenimentul organizat cu ocazia zilei de 8 Martie. Evenimentul se va desfasura in incinta Caminului Cultural din Topalu, iar doamnele se vor putea bucura de o formatie ce le va incanta si distra totodata. Se spera ca la petrecere sa participe un numar de aproximativ 200 de femei.


Articole din editia din data de Martie 2011

 • Romania, de sase ori in topul celor mai sarace regiuni din Europa si de sase ori in topul celor mai sarace regiuni din UE

  Administratie locala
 • Ajutor de incalzire pentru familiile nevoiase din Mangalia

  Administratie locala
 • Martisorul, simbolul renasterii si sperantei, marcheaza trecerea in anotimpul primaverii

  Administratie locala
 • Program de impadurire a 200 ha in Harsova

  Administratie locala
 • Zona de sud a Navodariului, statiune de interes national

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Preg─âtiri pentru ├«nceperea anului ╚Öcolar ├«n F├ónt├ónele. Tablete pentru to╚Ťi copiii

  Administratie locala
 • Interven╚Ťii la re╚Ťeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de str─âzi ├«n F├ónt├ónele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771