Proiectul "Casa Verde" la Cuza Voda

Martie 2011, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Eugen Dumitru, edilul administratiei locale din comuna Cuza Voda, ne-a impartasit cateva din proiectele pentru aceasta perioada cat si diferite activitati pregatite pentru locuitorii comunei.
Proiectul depus pe “Casa Verde” este una din cele mai importante investitii pentru Cuza Voda. Din declaratiile primarului, acesta a fost depus pe data de 31 ianuarie pe Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).  Proiectul face parte din Programul de inlocuire sau de completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, energie geotermala si energie eoliana ori alte sisteme care conduc la imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului. Astfel la scoala, gradinita si sediul primariei din Cuza Voda  se vor monta panouri solare. “in acest moment, ne aflam in asteptarea unui raspuns privind proiectul depus, acesta fiind unul extrem de important pentru dezvoltarea comunei”, a declarat Eugen Dumitru pentru Graiul Dobrogei. 
Un proiect aflat in desfasurare, este cel cu finantare de la Agentia Nationala pentru Rromi, acesta constand in derularea unor cursuri de specializare pentru comunitatea de rromi din Cuza Voda. Unul din cursuri a fost cel cu specializarea in agricultura, partea de teorie fiind finalizata, urmand ca pana pe data de 5 aprilie sa fie finalizata si proba practica. Cel de-al doilea curs este cel de operare calculator, cursul apropiindu-se si el de finalizare. “Proiectul este unul de mare amploare, deoarece este importanta initierea romilor in diferite activitati pe termen lung, acestia putand beneficia la final si de o diploma recunoscuta cat si de o suma de bani in valoare de 1.200 lei, de participant”, a mai declarat Eugen Dumitru. Cursurile se desfasoara in incinta scolii, lectorul si formatorul cursului de agricultura fiind chiar edilul, Eugen Dumitru. Camera Agricola Judeteana, organizeaza in Cuza Voda, alte cursuri, printre care amintim cursul de zootehnie si agricultura. Acestea se vor desfasura incepand cu luna martie. Cei ce vor termina aceste cursuri, vor intra la final in posesia unor certificate de calificare. 
in sedinta de Consiliu Local, a fost votat si bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2011, edilul declarandu-ne ca acesta, este mai mic cu 45%. 

Articole din editia din data de Martie 2011

 • Romania, de sase ori in topul celor mai sarace regiuni din Europa si de sase ori in topul celor mai sarace regiuni din UE

  Administratie locala
 • Ajutor de incalzire pentru familiile nevoiase din Mangalia

  Administratie locala
 • Martisorul, simbolul renasterii si sperantei, marcheaza trecerea in anotimpul primaverii

  Administratie locala
 • Program de impadurire a 200 ha in Harsova

  Administratie locala
 • Zona de sud a Navodariului, statiune de interes national

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Preg─âtiri pentru ├«nceperea anului ╚Öcolar ├«n F├ónt├ónele. Tablete pentru to╚Ťi copiii

  Administratie locala
 • Interven╚Ťii la re╚Ťeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de str─âzi ├«n F├ónt├ónele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771