Alti 1000 de elvii din judet au invatat sa patineze weekend-ul trecut

Februarie 2011, Dorin Mincu

Social

Programul Consiliului Judetean Constanta (CJC) „invatam sa patinam” a continuat si in weekend-ul ce tocmai a trecut cand aproximativ 1.000 de elevi din cinci unitati administrative din judet au avut posibilitatea sa patineze gratuit pe unul din cele doua patinoare din oras. 
in cele doua zile libere au fost programati elevi din unitatile administrativ-teritoriale Mihail Kogalniceanu, Harsova, Cuza Voda, Mangalia si Cernavoda, care timp de  o ora au patinat. Programul CJC este destinat elevilor din mediul rural care au posibilitati limitate, multi dintre ei vazand pentru prima data orasul Constanta. 
Vizitele gratuite la patinoar au demarat inca de anul trecut, in vacanta de iarna, cand copiii au putut veni la cele doua patinoare din Constanta fara a le fi perturbate orele de curs. „N-am mai mers pe patine, e prima mea experienta, dar sper sa ma descurc”, a declarat Valentin Hristu, elev in clasa a X-a la Grupul Scolar Industrial Cernavoda. 
Alaturi de elevi sunt, ca de obicei, profesorii supraveghetori pentru ca vizita la patinoar sa se deruleze fara incidente. „E ultima serie de copii de la Cernavoda. Am reusit sa aducem la patinoar in jur de 800 de elevi de la toate unitatile de invatamant din Cernavoda. Noi salutam initiativa CJC si interesul pe care il acorda comunitatea locala, in special primarul Mariana Mircea, care a inteles importanta si necesitatea acestei actiuni de anvergura. Este foarte utila actiunea si reprezinta un alt mod de a face educatie fizica in scoli. Am incercat si cred ca am reusit sa aducem alti copii din oras pentru ca este firesc ca toti sa beneficieze de aceasta sansa de a merge la patinoar. in plus, toate scolile au participat la acest program”, a declarat Adriana Gheorghe, profesor de educatie fizica la Grupul Scolar Industrial Cernavoda. 
Organizatorii programului CJC sustin ca actiunea va continua si in urmatoarele doua weekend-uri, pana pe 27 februarie. Pe patinoarul din incinta parcului de la Primarie sunt programate serii de cate 50 de copii, iar pe patinoarul de la Palatul Copiilor vin serii de cate 200 de copii, asa incat, in medie, acest program va garanta vizita a 500 de copii pe zi.

Articole din editia din data de Februarie 2011

 • Lefurile bugetarilor nu vor creste prea curand

  Social
 • Boc se gandeste sa demisioneze. Isarescu, premier?

  Social
 • 3.000 de oameni au demonstrat ca "IUBESC MANGALIA"

  Social
 • Alti 1000 de elvii din judet au invatat sa patineze weekend-ul trecut

  Social
 • Bugetul pe Medgidiei pe anul 2011, aprobat in sedina de Consiliu

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu în vizită la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani botezați la Cumpăna

  Social
 • Vacanță de vis pentru copiii din Grădina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771