Angajatii administratiei locale si dascalii din Mangalia au castigat in instanta acordarea unor sporuri salariale

Februarie 2011, Adrian Nicarel

Administratie locala

Angajatii Primariei Mangalia si cadrele didactice din localitate au castigat procesul cu Curtea de Conturi, printr-o sentinta pronuntata vineri de magistratii Tribunalului Constanta, potrivit careia a fost anulata o decizie prin care lucratorii respectivi erau obligati sa restituie anumite sporuri salariale aferente anului 2008. 
''Functionarii pot rasufla linistiti, pentru ca prin aceasta sentinta definitiva ei nu vor mai fi obligati sa restituie sporul de fidelitate si loialitate fata de institutie, sporul pentru o tinuta decenta, indemnizatia de hrana sau ajutorul de sarbatori aferente anului 2008. De asemenea, angajatii din sistemul de invatamant - profesori, invatatori, educatori, personal auxiliar - nu vor mai fi obligati la restituirea contravalorii tichetelor cadou primite pe anul 2008'', a informat, printr-un comunicat remis presei, primarul Mangaliei, Claudiu Tusac. 
Potrivit acestuia, toate drepturile salariale ale angajatilor administratiei locale si personalului din invatamant au fost legal acordate, pe baza unei hotarari a Consiliului Local Municipal, conform legislatiei de la momentul respectiv, fapt confirmat si de instanta de judecata. 
''Decizia Curtii de Conturi a pus pe jar sute de oameni, iar procesul aflat in desfasurare i-a tinut cu sufletul la gura, mai ales ca, in conditiile scaderii salariilor cu 25%, nici nu mai aveau de unde sa plateasca sumele imputate'', a sustinut edilul Mangaliei. in toamna 2009, Curtea de Conturi a Romaniei, prin Camera de Conturi a judetului Constanta, a emis catre Primaria Mangalia decizia nr. 35, prin care primarul Claudiu Tusac era obligat sa dispuna masurile legale pentru recuperarea sumelor constand in prime acordate cu prilejul sarbatorilor sau a drepturilor speciale pentru mentinerea sanatatii muncii si a contravalorii tichetelor cadou acordate cadrelor didactice. 
Ca raspuns la aceasta decizie, pe 25 februarie 2010, administratia locala din Mangalia a facut o cerere de chemare in judecata a Curtii de Conturi pentru suspendarea efectelor deciziei 35/2009 si anularea ei, fiind considerata netemeinica. Conform primarului Mangaliei, administratia locala a facut respectivele demersuri in conditiile in care ''drepturile angajatilor din primarie fusesera castigate in instanta la sfarsitul anului 2007, printr-un alt proces cu Institutia Prefectului si decizia trebuia pusa in aplicare''.  
Sursa: administratie.ro

Articole din editia din data de Februarie 2011

 • Recolta ascunsa a Romaniei

  Administratie locala
 • Masinile noi din UE trebuie echipate cu lumini speciale pentru circulatia pe timp de zi

  Administratie locala
 • Angajatii administratiei locale si dascalii din Mangalia au castigat in instanta acordarea unor sporuri salariale

  Administratie locala
 • Aeronava MIG 21 expusa la intrarea in Navodari

  Administratie locala
 • Soseaua care leaga statiunea Mamaia de orasul Navodari va fi largita la 4 benzi de circulatie

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUNȚ COMUNA ALBEȘTI

  Administratie locala
 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771