Aeronava MIG 21 expusa la intrarea in Navodari

Februarie 2011, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Orasul Navodari este unul dintre orasele care a suferit transformari majore in ultimii ani, fiind transformat pas cu pas dintr-un oras industrial intr-unul cu destinatie turistica. Administratia locala navodareana face eforturi pentru ca orasul sa fie inclus in destinatiile turistice oferite de agentiile de specialitate iubitorilor litoralului romanesc. Foarte dificil nu ar fi pentru administratia locala navodareana sa-si puna in aplicare planul, mai ales ca plaja Navodari se afla in continuarea statiunii Mamaia. 
Pe langa statuile cu delfini care se afla in aproape toate sensurile giratorii din Navodari, primarul Nicolae Matei a dorit sa le aminteasca locuitorilor si celor care ajung aici ca la Navodari a existat un centru de aviatie. Din acest motiv, la una din intrarile din oras va fi amplasata o aeronava MIG 21. „Trebuia sa gasim cateva motive pentru care turistii care vin pe litoral sa treaca si prin Navodari. Nu cred ca stie foarte multa lume ca la Navodari a existat, acum multi ani, un centru de aviatie. Centrul purta numele capitanului Fortelor Aeriene Romane Horia Agarici, care a fost un aviator de elita al celui de-al doilea razboi mondial. Stiam ca la Mihail Kogalniceanu exista 30 de avioane MIG 29 dezafectate. Am facut demersuri pentru ca orasul Navodari sa primeasca trei aeronave care sa fie expuse in oras, in cinstea aviatorului Horia Agarici“, a spus Matei. 
Primele demersuri ale administratiei locale navodarene au fost facute in 2009, iar in 2010 a fost primit acordul de principiu pentru preluarea unui MIG 21. Primarul a afirmat ca, in urma cu o saptamana, a primit aprobare de la Ministerul Apararii Nationale pentru a prelua in administrare aeronava pentru care va plati 3.800 de lei. „Dupa ce vom prelua aeronava, o vom cosmetiza si o vom expune la iesirea din Navodari, pe drumul care face legatura intre Navodari si Lumina. Pentru lucrarile de cosmetizare aveam prevazuti in bugetul pe anul trecut 400.000 de lei, pe care speram sa-i putem prinde si in bugetul pe 2011“, a mai spus Matei. 
Astfel, la Navodari va exista o intrare in stil roman, una care va aminti de centrul de aviatie si o alta in care oamenii vor fi intampinati de delfini-statui.

Articole din editia din data de Februarie 2011

 • Recolta ascunsa a Romaniei

  Administratie locala
 • Masinile noi din UE trebuie echipate cu lumini speciale pentru circulatia pe timp de zi

  Administratie locala
 • Angajatii administratiei locale si dascalii din Mangalia au castigat in instanta acordarea unor sporuri salariale

  Administratie locala
 • Aeronava MIG 21 expusa la intrarea in Navodari

  Administratie locala
 • Soseaua care leaga statiunea Mamaia de orasul Navodari va fi largita la 4 benzi de circulatie

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUN╚Ü COMUNA ALBE╚śTI

  Administratie locala
 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771