Cernavoda va avea port turistic

Februarie 2011, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Primarul orasului Cernavoda, Mariana Mircea a convocat consilierii locali luni dupa amiaza, in prima sedinta ordinara  a anului. Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe proiecte de hotarari de interes pentru comunitatea locala. 
Printre acestea amintim proiectul de hotarare privind infiintarea, organizarea si functionarea Politiei locale. Proiectul este initiat in acord cu legislatia in vigoare  prin care se stabileste reorganizarea Politiei Comunitare in structura de Politie locala in subordinea Primarului. Pe langa atribuitiile de asigurare a ordinii si linistii publice, noua structura va mai avea si atributii  precum  circulatia pe drumurile publice, disciplina in constructii si afisajul stradal, protectia mediului, verificarea activitatilor comerciale. Politia locala Cernavoda va colabora cu celelalte institutii care asigura ordinea publica si cu Comisia locala de ordine publica. 
Doua proiecte de hotarari importante pentru dezvoltarea orasului sunt aprobarea Studiului de Fezabilitate pentru realizarea proiectului Port turistic Cernavoda si aprobarea Studiului de fezabilitate pentru Reabilitarea spatiului urban dezvoltat pe axa Primarie- Stadion cu includerea parcului central si a spatiilor comerciale amplasate adiacent. 
Portul turistic Cernavoda  este un proiect de  dezvoltare locala de maxima importanta pentru oras, ce va duce la relansarea economica si sociala prin dezvoltarea activitatilor turistice in zona. Prin amplasamentul si infrastructura existenta,  portul va oferi un potential ridicat de valorificare a turismului nautic, activitati sportive si de agrement.  Se intentioneaza ca Portul de la Cernavoda  sa devina o destinatie importanta pentru navele de agrement care naviga de-a lungul Dunarii spre litoralul romanesc. 
Cel de al doilea proiect care prevede reabilitarea spatiului urban dezvoltat pe axa Primarie – Stadion, cu includerea parcului central si a spatiilor comerciale amplasate adiacent, urmareste realizarea unui spatiu  urban polivalent, reprezentativ pentru Cernavoda,  care sa reflecte spiritul locului si in care sa se gaseasca puncte de interes care sa atraga cetatenii in activitati socio - culturale si de relaxare.

Articole din editia din data de Februarie 2011

 • Cazul Tundrea ridica probleme judiciare fara precedent in Romania

  Administratie locala
 • IPS Bartolomeu a murit

  Administratie locala
 • Programul CJC de impadurire ia amploare

  Administratie locala
 • Programul Casa Verde, finalizat in comuna Vulturu

  Administratie locala
 • Proiect de canalizare si amenajare a drumurilor din Seimeni

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Antoneta Prodan, viceprimarul suspendat din Castelu a c├ó╚Ötigat procesul intentat de Prefectul Jude╚Ťului Constan╚Ťa

  Administratie locala
 • ANUN╚Ü COMUNA ALBE╚śTI

  Administratie locala
 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771