Prima sedinta ordinara a anului

Februarie 2011, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Marti, 25 ianuarie, consilierii locali din Medgidia s-au intrunit in sala de consiliu a Primariei pentru a dezbate cele 11 proiecte de hotarare initiate de  primarul Marian Iordache pentru prima sedinta ordinara a acestui an.
Toate proiectele au obtinut numarul necesar de voturi pentru a fi admise. La primul punct s-a votat ,,proiectul de hotarare de aprobare a planului privind actiunile si lucrarile de interes local ce pot fi prestate de beneficiarii de ajutor social, conform Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificarile si completarile ulterioare”, prin aplicarea caruia, cei peste 600 de beneficiari de ajutor social nu vor fi platiti daca nu presteaza anumite sarcini. Acestia vor fi folositi pentru mentinerea curateniei in jurul institutiilor publice din localitate, precum si pentru diverse actiuni comunitare. 
Consilierii locali au mai votat la primele puncte ,,Aprobarea constituirii Comisiei locale de ordine publica a municipiului Medgidia, in conditiile Legii nr.155/2010”, ,,Aprobarea structurii comisiei sociale pentru analizarea solicitarilor/cererilor privind repartizarea de locuinte pentru tineri, destinate inchirierii, in municipiul Medgdidia”.
S-a admis si ,,proiectul de hotarare pentru aprobarea aplicarii la ,,Programul privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire pentru unitatea administrativ teritoriala Medgidia”. Obiectul Programului il reprezinta finantarea de la Fondul pentru mediu a proiectelor privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire. 
Proiectul are ca scop imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului prin reducerea gradului de poluare cauzata de arderea lemnului si a combustibililor fosili utilizati pentru producerea energiei termice folosite pentru incalzire si obtinerea de apa calda menajera, precum si stimularea utilizarii sistemelor care folosesc in acest sens sursele de energie regenerabila. 
Consilierii locali au aprobat si ,,proiectul de hotarare de insusire a avizului prealabil de oportunitate nr. 4008/2010 precum si aprobarea documentatiei P.U.Z. ,,Deschidere cariera calcar marnos-perimetrul Remus Opreanu, municipiul Medgidia”, investitie privata a uzinei Lafarge ce reprezinta o oportunitate in ceea ce priveste crearea de locuri de munca, pecum si o sursa de venit catre bugetul local. O alta propunere de proiect de hotarare aprobat a fost cel privind ,,aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai studiului de fezabilitate ,,Completarea sistemului de preparare a apei calde menajere cu sisteme ce utilizeaza energia solara in cadrul Salii de Sport si Hotelului si Salii de Sport Nord pentru u.a.t. Medgidia”.   Valoarea totala a investitiei este de 1.200.409 lei – 279,13 000.000 euro, din care 90% reprezinta contributia Administratiei Fondului pentru Mediu.

Articole din editia din data de Februarie 2011

 • Cazul Tundrea ridica probleme judiciare fara precedent in Romania

  Administratie locala
 • IPS Bartolomeu a murit

  Administratie locala
 • Programul CJC de impadurire ia amploare

  Administratie locala
 • Programul Casa Verde, finalizat in comuna Vulturu

  Administratie locala
 • Proiect de canalizare si amenajare a drumurilor din Seimeni

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ├Änt├órzieri nejustificate la construirea gr─âdini╚Ťei din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Se asfalteaz─â str─âzile din comuna Vulturu

  Administratie locala
 • Re╚Ťea de canalizare pentru locuitorii din Cioc├«rlia

  Administratie locala
 • Parcul din Cobadin va fi inaugurat de 1 iunie

  Administratie locala
 • 300 de gospod─ârii din Gr─âdina vor fi bran╚Öate la re╚Ťeaua de canalizare

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771