1000 de copii din judet ajung in weekend la patinoar prin Programul Consiliului Judetean Constanta "Invatam sa patinam"

Ianuarie 2011, Dorin Mincu

Administratie locala

Programul Consiliului Judetean Constanta (CJC) „invatam sa patinam” continua in acest weekend cu alti elevi din mediul rural constantean care vor veni sa se dea cu patinele pe gheata. Initial, actiunea CJC s-a derulat in vacanta de iarna a copiilor si continua cateva saptamani, doar in weekend-uri, pe parcursul primului semestru al anului scolar 2010 - 2011.
in cele doua saptamani de vacanta, peste 4.500 de scolari din judet au avut posibilitatea sa testeze gheata celor doua patinoare din Constanta. Printre zecile de comune participante la programul CJC se numara: Dumbraveni, Independenta, Agigea, Cumpana, Ghindaresti, Lumina, Istria, Pantelimon, Gradina, Sacele, Oltina, Mihail Kogalniceanu. Coordonatorul programului CJC, Edi Badila, a declarat ca proiectul este destinat unui numar de peste 15.000 de elevi din mediul rural. „Toti primarii, indiferent de culoarea politica, au raspuns pozitiv initiativei noastre de a-i aduce pe copii la patinoar. Programul „invatam sa patinam” va continua in urmatoarele weekend-uri pana pe 27 februarie, pentru a nu perturba activitatile scolare”, a declarat coordonatorul programului CJC, Edi Badila.
in cele doua zile de weekend, sute de copii din mediul rural au avut posibilitatea sa se dea gratuit cu patinele pe gheata prin programul Consiliului Judetean Constanta (CJC) „invatam sa patinam”. Chiar daca majoritatea se aflau pentru prima data la patinoar, toti au invatat sa-si mentina echilibrul pe patine destul de bine, desi s-au ales cu julituri din cauza cazaturilor multiple. Pe cele doua patinoare din Constanta, sambata si duminica au fost prezenti 900 de elevi din localitatile Albesti, 23 August, Mangalia, Mihai Viteazu si Valu lui Traian. „Sunt pentru prima data pe patine. N-am reusit sa patinez, deocamdata ma tin de margine pentru ca e mai greu, dar e foarte frumos. imi place la patinoar, sper ca voi mai veni”, a spus Iulian Severin, elev in clasa a VI-a A de la Scoala cu clasele I - VIII „Ion Creanga” din Albesti. 
Copiii au fost supravegheati de cadrele didactice de la scoli pentru ca actiunea sa se desfasoare fara incidente. „Mi se pare destul de bine ca se organizeaza astfel de actiuni. E un lucru bun si pentru ca majoritatea dintre ei ies mai rar din sat, iar astfel au oportunitatea sa vada si alte locuri”, a declarat Sorin Paraschiv, profesor de educatie fizica la Scoala cu clasele I - VIII „Ion Creanga” din Albesti. Printre copiii veniti la patinoar trebuia sa fie si 50 de elevi din Pestera. „Este regretabil ca primarul din Pestera nu le-a permis copiilor din comuna sa vina la patinoar. Initial, el a confirmat ca va aduce copiii, insa nu i-a mai adus. E pacat pentru ca ar fi fost un prilej de bucurie si pentru elevii din Pestera”, a declarat coordonatorul programului CJC, Edi Badila. Mai mult, nici 50 de elevi de la Limanu care erau programati pentru duminica nu au mai ajuns la patinoar. Reprezentantii Primariei Limanu au sustinut ca responsabilitatea organizarii elevilor era grija directorului scolii din comuna si probabil acesta n-a stiut pe cine sa selecteze. 
Programul CJC „invatam sa patinam” continua in fiecare weekend, pana pe 27 februarie, cu alti elevi din mediul rural constantean care vor veni sa se dea gratuit cu patinele pe gheata. Pe cele doua patinoare din Constanta - Arenele Tomis I si Arenele Tomis II - sunt programate cate doua serii de copii: de la 10.00 si de la 12.00. Pe patinoarul din incinta parcului de la Primarie sunt programate serii de cate 50 de copii, iar pe patinoarul de la Palatul Copiilor, serii de cate 200 de copii, asa incat, in medie, vin in vizita la patinoar 500 de copii pe zi.

Articole din editia din data de Ianuarie 2011

 • Aurel Onita, seful CJA Constanta: "Arbitrajul constantean va merge intr-o singura directie: inainte, spre normalitate"

  Administratie locala
 • 15 km de drumuri vor fi asfaltati in 2011 la Navodari

  Administratie locala
 • 1000 de copii din judet ajung in weekend la patinoar prin Programul Consiliului Judetean Constanta "Invatam sa patinam"

  Administratie locala
 • Reabilitarea centrului After School in comuna Targusor

  Administratie locala
 • Aniversarea a 157 de ani de atestare documentara a comunei Vulturu

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771