Exercitiu de urgenta radiologica la Cernavoda

Ianuarie 2011, Iulia Fţlfan

Actualitate

Luni 17 ianuarie, in intervalul orar 8.00 – 12.00, in  orasul Cernavoda s-a desfasurat  Exercitiul anual de urgenta radiologica - Gerar 2011. Comitetul local pentru situatii de urgenta si CNE Cernavoda vor colabora pentru buna desfasurare a acestui exercitiu ce are ca scop  identificarea deficientelor sistemelor de raspuns la urgenta, care pot incetini raspunsul si limitarea consecintelor unui accident nuclear. 
Exercitiul s-a desfasurat in Unitatea 2 a CNE Cernavoda,  unde au fost date primele alarme care au indicat  faptul ca a avut loc un accident nuclear cu cresterea presiunii in anvelopa si eliberarea de emisii radioactive. Reprezentantii CNE au transmis imediat notificare Presedintelui Comitetului Local pentru situatii de Urgenta – Cernavoda, declarand stare de urgenta generala. Presedintele CLSU – primarul Mariana Mircea, a convocat urgent membri comitetului si a luat  masurile de atentionare a populatiei folosind toate mijloacele de informare (sirene, anunturi prin intermediul masinilor politiei, portavoce, statiile de cablu local si radio local). in acest timp, reprezentantii CNE au simulat actiuni de remediere a defectiunilor si de monitorizare a nivelului radiatiilor.
Pentru o buna informare a populatiei privind modul de actionare in cazul unui accident nuclear, administratia locala a implicat in exercitiul Gerar 2011 si alte institutii din oras, astfel au participat la actiune unitatile de invatamant, Spitalul orasenesc. Alarmarea populatiei s-a facut prin intermediul sirenelor,  iar atentionarea populatiei cum  ca acesta a fost doar un exercitiu, s-a facut cu masinile Politiei rutiere si Politiei comunitare.

Articole din editia din data de Ianuarie 2011

 • Aurel Onita, seful CJA Constanta: "Arbitrajul constantean va merge intr-o singura directie: inainte, spre normalitate"

  Actualitate
 • 15 km de drumuri vor fi asfaltati in 2011 la Navodari

  Actualitate
 • 1000 de copii din judet ajung in weekend la patinoar prin Programul Consiliului Judetean Constanta "Invatam sa patinam"

  Actualitate
 • Reabilitarea centrului After School in comuna Targusor

  Actualitate
 • Aniversarea a 157 de ani de atestare documentara a comunei Vulturu

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Subven╚Ťiile sunt pentru fermierii corec╚Ťi! Oric├óte subven╚Ťii am da, eficien╚Ťa lor este mai mic─â din cauza fraudei!

  Actualitate
 • ╚śoc la Sili╚Ötea! 15 persoane au viz─â de flotant la adresa candidatului PNL la func╚Ťia de primar

  Actualitate
 • C├«╚Ťu: Vom cre╚Öte aloca╚Ťiile pentru copii de la 1 august cu 15 %

  Actualitate
 • ├Äncep concedierile printre bugetari! Cine e trecut pe lista neagr─â? S-a ajuns deja la proteste ├«n strad─â

  Actualitate
 • Operatorii economici pot solicita Certificatele de Situa╚Ťie de Urgen╚Ť─â! Se elibereaz─â exclusiv ONLINE ╚Öi GRATUIT!

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771