Medgidia si Silistra vor demara proiecte comune de eficienta energetica

Ianuarie 2011, Adrian Nicarel

Administratie locala

in perioada 12-14 ianuarie, la Medgidia a avut loc o vizita de lucru a unei delegatii din Silistra, Bulgaria. Primarul localitatii – Ivo Kirilov Andonov, directorul Directiei Energetice, Valeri Georgiev, si directorul Directiei Resurse Umane, Krasimira Stoianova au sosit la Medgidia pentru a discuta despre proiectele transfrontaliere derulate de cele doua localitati, dar si pentru a semna un protocol de colaborare intre primariile Silistra si Medgidia si demararea unui proiect comun.
in prima zi a vizitei, la Primaria Medgidia a avut loc o intalnire a oaspetilor cu primarul Medgidiei, Marian Iordache, si cu o parte din angajatii institutiei, in vederea prezentarii celor doua localitati precum si a proiectelor de interes. Primarul localitatii Silistra, Ivo Kirilov Andonov a facut o scurta prezentare a fabricilor din localitatea pe care o conduce, cum ar fi fabrica de celule fotovoltaice sau cea de coloranti sintetici. Valeri Georgiev a prezentat un proiect prin aplicarea caruia se obtine energie regenrabila cu costuri mai mici, prin folosirea biomasei ,,Din anul 2000 am inceput sa cercetam posibilitatea de a rezolva problema energetica a Primariei, cu posibilitatea de surse noi energetice. Avem un program energetic, iar ultima investitie o reprezinta fabrica de panouri fotovoltaice, in cadrul careia avem doua linii de asamblare, iar pe viitor vom achizitiona si altele”, a spus edilul Ivo Kirilov Andonov.  
Cea de-a doua zi a fost mai plina pentru oaspetii bulgari. Dimineata au avut in program o vizita la Uzina Lafarge Medgidia, unde directorul Edmund Piess le-a vorbit despre fabrica si i-a insotit intr-o vizita la silozul dom si la incineratorul de deseuri. Discutiile privind energia au continuat, cand oaspetii au luat parte, in sala de sedinte a Primariei, la o intalnire cu reprezentantii din Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Medgidia, conducerea Primariei, si reprezentanti ai S.C. Apolo Ecoterm. ,,Vizita delegatiei condusa de domnul primar Ivo Andonov este importanta in relatia de colaborare intre cele doua municipalitati, avand in vedere faptul ca reprezinta momentul 0 al dezvoltarii proiectelor comune de eficienta energetica in Medgidia si Silistra. in cursul anului 2011 vom defini strategia energetica a fiecarei localitati si vom realiza studiul de fezabilitate care sa permita o finantare a Uniunii Europene din cadrul comisariatului European pentru Energie” , a spus primarul Marian Iordache. in cadrul intalnirii de au fost abordate trei teme, si anume: reducerea consumului energetic pentru cladiri publice, iluminat public si asigurarea de utilitati publice ( apa, canalizare), cresterea randamentului termic al cladirilor si reabilitarea termica a imobilelor publice, precum si producerea energiei din surse regenerabile (biogaz, energie eoliana, fotovoltaica s.a.). 
De asemenea, se vor purta discutii privind participarea la evenimente internationale culturale si artistice din Medgidia si Silistra in vederea reprezentarii celor doua localitati prin solisti, ansambluri, elevi. Totodata, se vor realiza schimburi de experienta intre angajatii celor doua primarii. Programul bulgarilor a continuat cu vizitarea unei scoli generale, incheindu-se cu cina si cu un spectacol folcloric oferit de solisti din Medgidia.Articole din editia din data de Ianuarie 2011

 • Aurel Onita, seful CJA Constanta: "Arbitrajul constantean va merge intr-o singura directie: inainte, spre normalitate"

  Administratie locala
 • 15 km de drumuri vor fi asfaltati in 2011 la Navodari

  Administratie locala
 • 1000 de copii din judet ajung in weekend la patinoar prin Programul Consiliului Judetean Constanta "Invatam sa patinam"

  Administratie locala
 • Reabilitarea centrului After School in comuna Targusor

  Administratie locala
 • Aniversarea a 157 de ani de atestare documentara a comunei Vulturu

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771