La Horia se va infiinta o "uzina verde" pe o suprafata de 19 ha

Decembrie 2010, Iulia Flfan

Administratie locala

Edilul din Horia, Viorica Matei, se preocupa de realizarea proiectelor ce tin de dezvoltarea comunei astfel ca, in acest an cat si in anul care bate la usa, acestea se vor continua.
Consiliul local din Horia, a hotarat sa dea in administrarea Consiliului Judetean Constanta, o suprafata de 19 ha de teren accidentat si greu accesibil, caruia sa i se dea o intrebuintare de uzina verde. Edilul ne-a declarat ca, 11 ha de teren se afla in comuna Horia iar celelalte 8 ha, in Tichilesti. Plantarea puietilor in Horia s-a finalizat, lucrarile avand o durata de o saptamana iar in Tichilesti, plantarea s-a inceput de curand si se mai continua o scurta perioada de timp. 
Plantarea s-a facut si se face in continuare, cu oameni din comuna, acestia fiind remunerati de Consiliul Judetean Constanta. “Ca primar, ma bucur de colaborarea cu Consiliul Judetean Constanta, care ne-a cooptat in acest program si tin sa-i multumesc personal domnului presedinte, Nicusor Constantinescu, pentru initierea programului de impadurire, cu speranta ca si pe viitor, va fi alaturi de comuna Horia, care pana in prezent a fost data uitarii cu privire la sprijinul financiar”, a declarat Viorica Matei. 
Administratia locala asteapta fonduri pentru primaria cea noua, cladire care se afla in constructie inca din anul 2008, ea fiind in stadiul de cota 0 (fundatia si ridicarea zidurilor). Astfel ca, angajatii primariei isi desfasoara activitatea de aproximativ 2 ani in incinta Caminului Cultural, unde conditiile de lucru sunt improprii functionarii. “Speram ca in anul 2011, Consiliul Judetean Constanta, sa aloce fondurile necesare finalizarii noii constructii. Suma necesara terminarii lucrarilor, ajunge la valoarea de 900.000 lei”, a declarat edilul. 
Cu toate ca, banii la bugetul primariei sunt putini, primarul comunei, nu i-a uitat si le-a oferit de Mos Nicolae, scolarilor si prescolarilor din Horia si Tichilesti, daruri continand dulciuri.

Articole din editia din data de Decembrie 2010

 • Proiect pentru consilierea si instruirea somerilor la Mangalia

  Administratie locala
 • Noile echipamente de salubritate prezentate la Medgidia

  Administratie locala
 • La Horia se va infiinta o "uzina verde" pe o suprafata de 19 ha

  Administratie locala
 • Proiecte importante pentru orasul Harsova

  Administratie locala
 • Programul de locuinte ieftine gandit de Primaria Constanta, un real ajutor pentru tineret

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771