Programul de locuinte ieftine gandit de Primaria Constanta, un real ajutor pentru tineret

Decembrie 2010, Adrian Nicarel

Social

Pe data de 9 decembrie 2010, primarul Constantei, Radu Mazare, a inaugurat  in prezenta noilor proprietari ai apartamentelor si garsonierelor, a parlamentarilor constanteni, consilierilor locali, a reprezentantilor Consiliului Judetean Constanta si a constructorilor, primele 348 unitati locative, inmanandu-le noilor proprietari, cheile locuintelor. 

Edilul a declarat ca “A venit ziua in care putem sa spunem ca inauguram cea mai mare investitie si cea mai mare realizare in domeniul urban din Constanta, de la Ceausescu si pana in prezent. Am considerat ca trebuie acordata cea mai mare atentie acestui proiect, pentru ca de el depindea soarta a mii de oameni, pentru ca vom avea aici 1.044 de apartamente si garsoniere in care vor locui aproximativ 3.000 de constanteni.
Constructia acestui cartier a angrenat alte sute, poate chiar mii de oameni. Este un exemplu despre ce si cum ar fi trebuit sa se intample in Romania, mai ales in aceasta perioada de criza”. Totodata, Radu Mazare a multumit constructorilor, Eucass, Argus, ABC Val, COMCM, Shapir, cei care au crezut in acest proiect.
“Este un proiect pe care l-am facut impreuna, administratia locala si judeteana cu investitori privati. Nu am fi putut sa il facem doar noi singuri, nu ar fi putut nici constructorii sa faca singuri fara sprijinul nostru, al autoritatilor. Nu ar fi putut nici tinerii din Constanta sa isi cumpere o garsoniera sau un apartament la pretul de 519 euro pentru un metru patrat. Le garantez celor care nu se afla in blocurile pe care le inauguram acum ca atat eu cat si constructorii vom termina acest cartier”, a precizat edilul. 
in ceea ce priveste anul 2011, asa cum a precizat primarul, in ianuarie se va inaugura inca un bloc, in martie, alte doua, astfel incat, spre sfarsitul anului viitor, cartierul sa fie functional, inclusiv cu sens giratoriu la intrarea in cartier si amenajarea externa. La finalizarea lucrarilor a mai contribuit si Consiliul Judetean Constanta, care, prin societatile din subordine, in special prin RAJA, a ajutat la realizarea infrastructurii. Administratia locala din Constanta a investit peste cinci milioane de euro in acest proiect, alaturi fiindu-i Congaz, RADET si ENEL Dobrogea, care, in cele din urma, a inteles importanta acestui proiect si a decis sa se implice activ in finalizarea racordurilor la energia electrica. 
„Nu am fi facut nimic din ceea ce este aici daca nu eram o echipa, de la privati pana la ultimul angajat al primariei. imi pare rau ca cine ar fi trebuit sa inteleaga nu a inteles, ca proiectul acesta trebuia sa se intample in toata Romania, si cum noi aici dam 1.000 de case intr-un municipiu, trebuia si am fi putut sa facem 60.000 de case intr-un an si jumatate in toata Romania. Aveau si tinerii o casa, si constructorii ce sa munceasca, si salariile de unde sa fie date. Ar fi trebuit ca Guvernul sa-i ajute pe constructori, sa le ofere garantii guvernamentale, nu sa-i lase sa-si amaneteze casele pe la banci ca sa poata ridica blocurile. Din nefericire, noi nu avem conducatori”, a concluzionat edilul. 
Cat ce priveste cel de-al doilea cartier de locuinte care ar trebui sa fie ridicat pe Stefanita Voda, Radu Mazare a declarat ca, abia peste sase sau opt luni va putea spune daca se va realiza sau nu. „Vreau sa vad pentru primul cartier cati anume din lista vor fi consumati si sa vedem cati doritori mai sunt, pentru a nu risca sa ne apucam sa construim si sa ramanem cu locuintele goale”, a mai afirmat Mazare. Astfel ca, bucuria a fost imensa pentru beneficiarii acestui program unicat.


Articole din editia din data de Decembrie 2010

 • Proiect pentru consilierea si instruirea somerilor la Mangalia

  Social
 • Noile echipamente de salubritate prezentate la Medgidia

  Social
 • La Horia se va infiinta o "uzina verde" pe o suprafata de 19 ha

  Social
 • Proiecte importante pentru orasul Harsova

  Social
 • Programul de locuinte ieftine gandit de Primaria Constanta, un real ajutor pentru tineret

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu în vizită la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani botezați la Cumpăna

  Social
 • Vacanță de vis pentru copiii din Grădina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771