Administrație locală

Edilul Gheorghe Moldovan este multumit de proiectele realizate in anul 2010 in comuna Albesti

Proiectele importante pentru comuna, in special cele privind invatamantul din comuna, s-au realizat in marea lor parte, astfel ca, edilul comunei, Gheorghe Moldovan este foarte multumit de realizarile din acest an.
Printre proiectele realizate in comuna Albesti, putem aminti: gradinita din Cotu Vaii care a fost reabilitata (izolare termica, reparatii acoperis, parchet, grupuri sanitare,tavan), urmand ca pana la sfarsitul iernii sa se termine, lucrarile la centrala termica pe lemne, la imprejmuirea acesteia si la amenajarea locurilor de joaca pentru cei mici. Valoarea proiectului a fost de 120.000 lei si sunt bani primiti pe Hotarare de Guvern. 
Un alt proiect realizat este cel de reabilitare a scolii si gradinitei din Arsa. Lucrarile la scoala au fost terminate inainte de inceperea anului scolar, acestea au durat 3-4 luni. Proiectul a fost finantat prin Hotarare de Guvern. 
O alta realizare este si reabilitarea gradinitei din comuna Albesti (schimbare acoperis, centrala termica pe lemne etc.). Lucrarile au durat 1 luna de zile, cu bani primiti tot printr-o Hotarare de Guvern. Edilul comunei, Gheorghe Moldovan, ne-a declarat ca, toate scolile au fost igienizate cu bani din bugetul local, s-au schimbat burlane, s-au executat lucrari de zugravire, cu beneficiarii de ajutor social. 
Printre proiectele incepute, putem aminti lucarile de amenajare a unei baze sportive, Guvernul sprijinind  acest proiect, alocand primariei din Albesti, suma de 120.000 lei prin HG 977/2010. Astfel ca, s-a facut fundatia, s-a turnat betonul si acum se lucreaza la constructia vestiarelor. Termen de finalizare al obiectivului este sfarsitul lunii iunie 2011. Lucrarile la alimentarea cu apa a satului Vartop, s-au finalizat in acest an, cu fonduri obtinute prin OUG 7/2006, valoarea totala fiind de 280.000 lei. La Vartop, s-a facut si o casa parohiala. 
S-au inceput lucrarile de constructie a unei biserici noi in comuna Albesti, aceasta va fi finalizata in anul 2011. A fost turnata fundatia si facut primul nivel. Pentru amenajarea lacasului de cult, administratia locala a primit de la Guvern, suma de 280.000 lei, iar restul lucrarilor vor fi continuate cu fonduri de la bugetul local. Se lucreaza la imprejmuirea scolii din Cotu Vaii si Albesti iar la Arsa, a fost dat in folosinta dispensarul uman si a fost adus un medic. 
Pentru anul 2011, edilul comunei si-a propus mai multe proiecte, printre care: proiect de reabilitare si extindere al scolii din Cotu Vaii, proiect prin Banca Mondiala, licitatia avand loc in luna decembrie a acestui an. Un alt proiect al administratiei locale este construirea unui parc fotovoltaic de producere a energiei electrice pentru toate institutiile, proiect care a fost deja depus la Ministerul Mediului si care a trecut de prima faza. Autoritatile din Albesti au mai depus la Agentia Fondului de Mediu un proiect pentru introducerea unui sistem de canalizare cu statie de epurare  in comuna Albesti. O alta dorinta a edilului este construirea unui drum de exploatatie agricola intre Albesti, Vartop si Cotu Vaii, proiect pe masura 125. Tot anul viitor va fi reabilitat si Caminul Cultural din Cotu Vaii, care este predat prin protocol Consiliului Judetean Constanta. 
Primarul Gheorghe Moldovan, ne-a mai informat si ca, s-a rezolvat problema apei la Arsa, ea fiind predata catre RAJA Constanta. Cat despre sarbatorile de iarna, ca in fiecare an, se va organiza o serbare unde cei 550 de scolari si prescolari vor primii cadouri cu dulciuri iar la eveniment vor participa parinti, cadre didactice, oficialitati locale.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*