Ziua Nationala a Romaniei marcata la monumentul Tropaeum Traiani din Adamclisi

Decembrie 2010, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Ziua de 1 Decembrie nu este data uitarii de romani, astfel ca, in pofida vremii nefavorabile, la manifestare au participat sute de oameni dar si oficialitati. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judetean Constanta.

La fel ca si in anul 2009, Consiliul Judetean Constanta a organizat evenimentul din acest an, la monumentul Tropaeum Traiani din Adamclisi. in cadrul festivitatilor organizate, s-a intonat imnul si au luat cuvantul oficialitatile prezente, ulterior evoluand mai multe ansambluri folclorice: Dobrogeana (Ovidiu), Doina Dobrogei (Medgidia) si Brauletul Dobrogean (Constanta). 
Printre oficialitatile prezente s-au numarat numerosi primari PSD ai comunelor din judetul Constanta, presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, senatorul PSD Alexandru Mazare, deputati dar si Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie. 
 “Dovedim ca nu am uitat cine suntem. Un popor care nu isi cunoaste trecutul nu isi merita nici prezentul si nici viitorul. Va spun aceste lucruri cu convingerea in suflet ca cei care ganditi si simtiti romaneste sunteti azi aici, la sarbatoarea noastra nationala, la implinirea a 92 de ani de la Marea Unire de la 1918. Trecem prin clipe grele. Romania a trecut prin mii de alte situatii de o mie de ori mai grele. A avut guverne mai proaste decat cel prezent. Am trait mai prost si ne-au mintit multe alte guverne, dar noi am fost si am ramas aceiasi romani”, a declarat in discursul sau, Nicusor Constantinescu. 
Senatorul PSD, Alexandru Mazare a declarat ca “solutia, in momentul de fata, nu mai este la guvernanti, solutia este la indemana fiecaruia dintre noi. Trebuie sa incercam sa fim mai uniti, mai apropiati unul de celalalt si sa intelegem ca Romania nu este a celor care vremelnic ocupa functii, ci Romania a fost, este si va fi a tuturor romanilor”.
Articole din editia din data de Decembrie 2010

 • Edilul Gheorghe Moldovan este multumit de proiectele realizate in anul 2010 in comuna Albesti

  Administratie locala
 • Sarbatoarea Sfantului Nicolae - istorie si traditii

  Administratie locala
 • Ziua Nationala a Romaniei marcata la monumentul Tropaeum Traiani din Adamclisi

  Administratie locala
 • Niculae Stan, edilul din Pecineaga continua dezvoltarea comunei

  Administratie locala
 • 1 Decembrie cu tombola, la Navodari

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Campania ÔÇ×Comune CurateÔÇŁ ajunge ├«n comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771