1 Decembrie cu tombola, la Navodari

Decembrie 2010, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Romania a sarbatorit Ziua Nationala cu fasole si ciolan, tuica fiarta si vin fiert. Evenimentele prilejuite de sarbatorirea Marii Uniri de la 1918 s-au desfasurat in pietele publice insa, din cauza vremii nefavorabile cei multi dintre romani nu au iesit din case. Pentru navodareni, vremea rea nu a fost insa o piedica pentru a participa la manifestarile pregatite de primarul Nicolae Matei si de Consliliul Local. Aproximativ 1.000 de persoane s-au aflat astazi in piata din centrul orasului Navodari, unde s-au depus coroane de flori, iar reprezentantii autoritatilor locale si judetene au tinut discursuri.
Orasul Navodari a avut, astazi, de Ziua Nationala a Romaniei, cea mai inedita manifestare. in afara de faptul ca toti participantii au fost invitati sa ia pranzul, care a constat din fasole cu carnati, tuica si vin fiert, primarul Nicolae Matei a initiat o tombola la care au putut participa toti navodarenii si care a avut premii ce au constat in 20 cofraje de oua, 10 cocosi de 4 kg fiecare, iar marele premiu a fost un curcan de nu mai putin de 25 de kg. Toate premiile au fost oferite in nume propriu de primarul Matei, neimplicand in nici un fel bugetul localitatii. Initiativa este laudabila si a fost apreciata de fiecare participant la actiune, iar primarul a promis si alte asemenea manifestari.
 „Tombola a fost doar un accesoriu al Zilei Nationale. Mi-as fi dorit ca cel putin toti participantii sa plece cu o bucurie acasa, sa reusesc sa-i bucur. Nu am putut! Acum. Dar, chiar si asa – 20 dintre participanti au plecat cu cate un cofrag cu oua, 10 cu cate un cocos si un alt participant, o femeie, cu marele premiu, un curcan. Era foarte fericita! Imi aduc aminte ca in urma alegerilor am facut tombola si, din cotizatia sponsorilor si a consilierilor, am oferit o masina. A castigat-o o doamna care avea sapte copii si locuieste in cartierul Peninsula. Asa a vrut Dumnezeu!”, a declarat primarul Nicolae Matei.
Nu trebuie sa uitam prezenta, ieri, la Navodari a unor oameni importanti din conducerea judetului. Este vorba despre prefectul judetului, Claudiu Palaz si despre vicepresedintele Consiliului Judetean Constanta, Cristinel Dragomir. Cu totii au depus coroane de flori si au luat parte la manifestari.
Istoria Zilei de 1 Decembrie 1918 a fost marcata de directorul Directiei Judetene a Arhivelor Nationale, dr. Virgil Coman.

Articole din editia din data de Decembrie 2010

 • Edilul Gheorghe Moldovan este multumit de proiectele realizate in anul 2010 in comuna Albesti

  Administratie locala
 • Sarbatoarea Sfantului Nicolae - istorie si traditii

  Administratie locala
 • Ziua Nationala a Romaniei marcata la monumentul Tropaeum Traiani din Adamclisi

  Administratie locala
 • Niculae Stan, edilul din Pecineaga continua dezvoltarea comunei

  Administratie locala
 • 1 Decembrie cu tombola, la Navodari

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Campania ÔÇ×Comune CurateÔÇŁ ajunge ├«n comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771