Proiecte de anvergura in comuna Lumina

Noiembrie 2010, Iulia Flfan

Administratie locala

Administratia locala din comuna Lumina, continua proiectele importante, astfel ca, doua dintre aceste proiecte sunt in plina desfasurare, unul priveste “imbunatatirea calitatii serviciilor oferite de Primaria Comunei Lumina printr-un management integrat”, iar cel de-al doilea proiect “RURALTIN” presupune servicii integrate si personalizate pentru tinerii din mediul rural.
in sesiunea 29 noiembrie – 5 decembrie, primaria Lumina trimite un numar de 34 de tineri din comuna, sa participe la un modul de perfectionare numit “Lucru in echipa” organizat de Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret. Modulul este  finantat din fondul social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 5 “Mediul rural-oportunitati de ocupare”, Domeniul major de interventie 5.2. 
Primarul comunei Lumina, a declarat pentru Graiul Dobrogei ca, obiectivul general al acestui proiect este acela de sustinere pe piata muncii a tinerilor vulnerabili si orientarea acestora catre activitati non-agricole precum si dezvoltarea si diversificarea afacerilor locale. Pentru tinerii din mediul rural, someri sau fara contract de munca valabil, se face furnizarea de servicii integrate si personalizate (informare, formare, consiliere, consultanta). 
Prin proiectul “RURALTIN – SERVICII INTEGRATE SI PERSONALIZATE PENTRU TINERII DIN MEDIUL RURAL” se doreste promovarea sustenabilitatii pe termen lung a zonelor rurale in ceea ce priveste dezvoltarea resurselor umane si ocuparea fortei de munca. Datorita cerintelor din ce in ce mai mari privind performanta autoritatilor si institutiilor publice din zona rurala, se doreste acordarea unei mai mari atentii administratiei din aceasta zona. Astfel ca, a fost semnat contractul de finantare nr.81/16.03.2010, privind realizarea proiectului “imbunatatirea calitatii serviciilor oferite de Primaria Comunei Lumina printr-un management integrat”. 
Acest proiect este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007-2013. 
Obiectivul general al proiectului este cresterea eficientei activitatilor interne, reducerea timpului de solutionare a corespondentei adresata institutiei, constientizarea si asumarea problematicii de protectia mediului de catre angajati, cat si reducerea (gestionarea) riscurilor sanatatii si securitatii ocupationale. Scopul proiectului este acela de a oferi cetatenilor servicii de calitate, la termenele stabilite, astfel incat sa se vina in permanenta in intampinarea asteptarilor si nevoilor acestora. 
Proiectul se desfasoara pe o perioada de 12 luni. Valoarea totala eligibila a proiectului (fara TVA) este de 350.000 lei, din care: 297.500,00 lei – valoarea eligibila nerambursabila din Fondul Social European; - 45.500,00 lei – valoarea eligibila nerambursabila din bugetul national; - 7.000,00 lei – cofinantarea eligibila a beneficiarului.
Prin implementarea proiectului, se vor obtine urmatoarele rezultate: 1 sistem de management integrat mediu-sanatate si securitate ocupationala; echipamente de calcul si echipamente periferice, mobilier necesar implementarii proiectului; 3 sesiuni de instruire pentru 3 persoane din cadrul Primariei Lumina in domeniul managementului calitatii, mediului si a sanatatii si securitatii ocupationale; 3 certificate ISO; 1 campanie de informare publica; 1 campanie de constientizare publica.

Articole din editia din data de Noiembrie 2010

 • Perioada de proba la angajare va fi extinsa pana la 45 de zile calendaristice

  Administratie locala
 • Peste 900 de arbori de sezon vor fi plantati la Navodari

  Administratie locala
 • Megidia s-a infratit cu localitatea Kardzhali din Bulgaria

  Administratie locala
 • Lacurile de la Neptun vor fi reabilitate

  Administratie locala
 • Impozitele si taxele locale pentru anul 2011 raman ca cele din 2010

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771