Consiliul Judetean Constanta investeste in siguranta cetatenilor

Noiembrie 2010, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Pentru sprijinirea activitatilor Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ) Constanta, care au constat, printre altele, in repararea unor masini de interventie si echiparea motociclistilor de la Brigada Politiei Rutiere, Consiliul Judetean Constanta a investit in anul 2010, suma de 300.000 lei.
Pe parcursul acestui an, Consiliul Judetean Constanta, prin Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica, are in derulare doua obiective pentru sprijinirea activitatilor Inspectoratului de Politie Judetean, respectiv ORLIP – Litoral 2010 si ORLIP – Ordine si Liniste Publica. 
Pentru toate aceste obiective, Consiliul Judetean a asigurat finantare pentru reparatiile autoturismelor ce apartin serviciului de interventie rapida, au fost tiparite 1.000 de afise si 110.000 de pliante pentru prevenirea furturilor din camerele de hotel, din autoturisme, din locuinte si furturile de animale. Printre altele, au mai fost echipati 11 motociclisti din cadrul patrulelor de la Brigada de Politie Rutiera cu casca, combinezon, manusi si ghete. 
in perioada urmatoare va fi achizitionata o centrala termoelectrica si calorifere pentru Politia statiunii Eforie, deoarece lucratorii de la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor lucreaza in conditii improprii, fara incalzire si apa calda. Costurile vor fi suportate de Consiliul Judetean Constanta prin Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica (ATOP). Astfel ca, valoarea tuturor acestor investitii din perioada anului 2010 se ridica la suma de 333.100 lei. Au mai fost achizitionate si personalizate 50 de veste reflectorizante pentru voluntarii care sprijina actiunile de prevenire si combatere a infractionalitatii, realizate de catre personalul din cadrul IPJ Constanta. 
“inca din anul 2004 am cumparat prin hotarare de Consiliu Judetean zece Dacii Solenza, zece computere, statii de emisie receptie si de atunci am demarat o colaborare cu accent pe mediul rural, unde situatia la momentul anului 2004 era foarte dificila. Si acum sunt foarte multe probleme. Am reusit sa achizitionam piese de schimb pentru toate masinile si acum sunt functionale. Am reusit sa luam aceste costume pentru motociclistii de la Rutiera si vom face astfel de programe inclusiv pentru asigurarea de carburant”, a declarat Nicusor Constantinescu. 
Presedintele CJC, a mai declarat si ca “politistii sunt foarte prost platiti. Si ei, ca si bugetarii, au fost afectati de diminuarea salariilor. Asta nu inseamna ca trebuie sa abandoneze munca. incercam sa le venim in ajutor atat cat putem, pentru ca locuitorii judetului sa se simta in siguranta. Eu cred ca aceasta stare de umilinta trebuie sa inceteze, un prim pas a fost facut de CJC prin demararea acestor programe. Suntem singurul Consiliu Judetean din tara care investim in ATOP”. 
Adjunctul sefului IPJ, Adrian Rapotan, prezent la sedinta de bilant a ATOP, a declarat ca “Avem in derulare cu ATOP reconditionarea unor posturi de politie comunale si chiar constructia unor sedii pentru politiile din judetul Constanta. S-a facut o evaluare, cele mai mari probleme sunt la Dobromir, la Baraganu si la Albesti, unde nu avem sediu, politia functionand in sediul primariei din localitate”. 
Conform bilantului, in decursul acestui an, datorita activitatii politistilor si implicarea ATOP, s-a reusit o diminuarea a ratei infractionalitatii, mai ales pe perioada sezonului estival, cand infractorii au fost descurajati de prezenta permanenta prin statiuni a patrulelor de politie. 
Articole din editia din data de Noiembrie 2010

 • Consiliul Judetean Constanta investeste in siguranta cetatenilor

  Administratie locala
 • Realizarea proiectelor cu fonduri europene, prind contur la Harsova

  Administratie locala
 • Prin programul "Impreuna pentru fiecare", Rompetrol, a reabilitat cabinetul stomatologic scolar din Navodari

  Administratie locala
 • Fotbal Judetean

  Administratie locala
 • Fotbal Liga a IV a

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Campania ÔÇ×Comune CurateÔÇŁ ajunge ├«n comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771