Prin programul "Impreuna pentru fiecare", Rompetrol, a reabilitat cabinetul stomatologic scolar din Navodari

Noiembrie 2010, Adrian Nicarel

Social

Pe data de 17 noiembrie, a avut loc deschiderea oficiala a cabinetului scolar din Navodari, proiect derulat de Primaria Navodari prin Directia de Asistenta Sociala si sponsorizat de Grupul Rompetrol prin programul „impreuna pentru fiecare”. Evenimentul de inaugurare a avut loc la fostul Camin al Liceului Lazar Edeleanu din localitate.
Cabinetul Stomatologic scolar din Navodari, care este situat in blocul de nefamilisti de langa Liceul „Lazar Edeleanu”, nu avea autorizatie de functionare inca din anul 2007. Principalul motiv a fost acela ca, nu a dispus de fondurile de care era nevoie pentru amenajare si dotare  cu aparatura medicala. 
Asadar, acest proiect propus de Directia de Asistenta Sociala Navodari a fost implementat in perioada 2 august – 12 noiembrie cu ajutorul celor 40 de voluntari. Obiectivele proiectului au fost: asigurarea functionalitatii Cabinetului stomatologic scolar din Navodari, cresterea accesului elevilor la asistenta medicala stomatologica si promovarea sanatatii dentare in mediile scolare. 
Pentru a putea merge la acest cabinet, parintii elevilor din Navodari nu vor mai fi nevoiti sa cheltuiasca mari sume de bani pentru asistenta stomatologica a copiilor lor, deoarece vor putea beneficia gratuit de toate serviciile. „Rompetrol a venit cu finantarea de 50.000 lei, pentru achizitionarea aparaturii, iar administratia locala a pus la dispozitie spatiul si utilitatile: faianta, gresie si tot ce era nevoie pentru buna functionare a cabinetului. in acest proiect s-au implicat, pe langa Primarie si Rompetrol, scolile si un grup de voluntari. Meritul este al unei echipe mari, iar beneficiari sunt cei aproximativ 4.000 elevii din Navodari”, a declarat Nicolae Matei, edilul orasului. 
Pe langa elevi, beneficiari indirecti sunt si familiile elevilor si membrii comunitatii locale. Lucrarile au constat in montarea tevilor pentru instalatia de canalizare, refacerea trotoarului exterior cladirii, realizarea unor nise exterioare pentru protectia tevilor de apa, amenajarea a doua grupuri sanitare, decopertarea peretilor si a podelelor, montarea faiantei si gresiei si pictarea peretilor de catre un voluntar. intregul cabinet a fost dotat cu mobilier, echipament medical si alte bunuri. “Este laudabil gestul Grupului Rompetrol, si imi doresc sa continuam sirul parteneriatelor, benefice Navodariului”, a mai declarat edilul din Navodari. 
“Ne dorim sa generam o miscare a actorilor locali din fiecare comunitate de a parteneria si a derula impreuna un proiect concret care duce la imbunatatirea calitatii vietii. Avem doua directii eligibile: protectia mediului si sanatate, iar pe aceasta ultima parte am finantat spitale, sectii de spitale, dispensare medicale sau cabinete stomatologice in toata tara. Este un proiect national si in ultimii doi ani au fost investiti peste 500 de mii de dolari in proiecte de acest gen“, a declarat la randul sau Oana Nastase, reprezentantul Rompetrol. 

Album foto

 • Articole din editia din data de Noiembrie 2010

 • Consiliul Judetean Constanta investeste in siguranta cetatenilor

  Social
 • Realizarea proiectelor cu fonduri europene, prind contur la Harsova

  Social
 • Prin programul "Impreuna pentru fiecare", Rompetrol, a reabilitat cabinetul stomatologic scolar din Navodari

  Social
 • Fotbal Judetean

  Social
 • Fotbal Liga a IV a

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu în vizită la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani botezați la Cumpăna

  Social
 • Vacanță de vis pentru copiii din Grădina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771