Parteneriat pentru dezvoltarea comunei Saraiu

Noiembrie 2010, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Administratia locala din Saraiu a inaugurat pe data de 19 noiembrie o noua bibilioteca realizata print-un parteneriat important cu americanii de la baza Mihail Kogalniceanu. 
Evenimentul a avut loc in prezenta primarului, a viceprimarului, a angajatilor din primarie, a preotului ce a oficiat slujba de sfintire si nu in ultimul rand, in prezenta soldatilor americani ce au lucrat la acest proiect, acestia insotiti fiind, de superiorii lor. Astfel ca, s-a taiat panglica  celei mai noi investitii a comunei. Ca urmare a parteneriatului privind instructia pe perimetrul comunei a trupelor americane, a acestei colaborari fructuase, americanii s-au gandit sa faca la randul lor, ceva pentru locuitorii comunei, ceva care sa ramana in urma lor. Acestia s-au gandit sa amenajeze o biblioteca si sa o doteze cu mobilier adecvat. S-a facut reparatia cladirii de la zero, cu tencuirea peretilor, varuirea lor, inlocuirea completa a instalatiei electrice, montarea de lampi ergonomice, montarea parchetului laminat in toate incaperile, montarea usilor si geamurilor termopan, confectionarea si montarea rafturilor pentru carti. 
Biblioteca ce urmeaza a fi data spre folosinta, se afla in cladirea in care este si centrul de acces la internet, pentru toti tinerii din comuna, conectarea la internet facandu-se gratuit. Cartile ce vor ocupa rafturile bibliotecii frumos facute de echipa de soldati americani, vor fi cele din cadrul bibliotecii din scoala comunei, astfel, copilasii vor avea parte de o biblioteca moderna. 
Edilul comunei, Vasile Bajan ne-a declarat ca, acum un an de zile s-a semnat parteneriatul la Mihail Kogalniceanu privind instructia pe perimetrul comunei Saraiu a trupelor americane si romane si ca, acum 2 luni a avut loc semnarea parteneriatului pentru reabilitarea cladirii si dotarea bibliotecii. in cadrul evenimentului, primirea oaspetilor americani, s-a facut conform traditiei romanesti, cu paine si sare, cu cantece populare si cu poezii recitate de elevii comunei. Echipei ce a lucrat la acest proiect, le-au fost inmanate din partea edilului, carti frumos ilustrate cu zona Dobrogei, astfel, sa-si aminteasca cu placere de locurile pe care le-au vizitat si in care au si petrecut timp indelungat, datorita misiunilor militare pentru care au venit in tara noastra. Slujba de sfintire a bibliotecii a fost facuta in prezenta tuturor invitatilor de catre preotul comunei, Miu Mihai. Promotorii acestui proiect, au fost din partea administratiei locale din Saraiu bibliotecara, Alexandru Mia iar din partea U.S Navy, Nolan Blount. 
Sfarsitul evenimentului, a fost marcat printr-o masa data de catre primarie, cu ocazia atingerii obiectivului, masa la care s-au schimbat impresii, s-au legat prietenii romano-americane. “Sunt fericit si multumit de tot ce au facut partenerii americani pentru comuna noastra, noi sperand, ca pe viitor, sa mai avem astfel de parteneriate de bun augur, care sa se concretizeze asa cum s-a materializat aceasta biblioteca, o sursa ”nesecata” de informatie pentru copii”, a declarat edilul comunei.

Album foto

 • Articole din editia din data de Noiembrie 2010

 • Consiliul Judetean Constanta investeste in siguranta cetatenilor

  Administratie locala
 • Realizarea proiectelor cu fonduri europene, prind contur la Harsova

  Administratie locala
 • Prin programul "Impreuna pentru fiecare", Rompetrol, a reabilitat cabinetul stomatologic scolar din Navodari

  Administratie locala
 • Fotbal Judetean

  Administratie locala
 • Fotbal Liga a IV a

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUN╚Ü COMUNA ALBE╚śTI

  Administratie locala
 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771