Administrație locală

Suprainsamantarea a 100 ha in comuna Silistea

in urma cu doua saptamani, a fost demarat procesul de suprainsamantare a 100 ha pe islazul comunal, lucrare ce s-a incheiat deja.
Edilul comunei Silistea, ne-a vorbit despre suprainsamantarea ce a avut loc in Silistea cat si in satul Țepes Voda. Importanta procesului este acela de a imbunatatii calitatea islazului comunal, astfel ca, 50 de ha au fost suprainsamantate in Silistea si 50 de ha in Țepes Voda. Semintele au fost procurate cu bani din fondurile administratiei locale, bani proveniti din subventiile de la Uniunea Europeana. 
Scopul procesului de insamantare cu diverse plante furajere, este printre altele si acela de a veni in sprijinul crescatorilor de animale, cu atat mai mult, cu cat de mai multi ani, nu se mai percepe nici un fel de taxa de pasunat. “Speram ca aceasta initiativa, sa fie de un real ajutor cetatenilor comunei, ajutandu-i sa treaca mai usor peste aceasta perioada grea, prin care trece tara noastra, datorita crizei financiare”, a declarat Mihai Soare, primarul comunei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*