Administrație locală

Edilul Valentin Vrabie, continua dezvoltarea comunei Pestera

Primarul comunei Pestera, Valentin Vrabie, a demarat inca de acum o luna, pietruirea strazilor din satul Izvoru Mare, cu forte proprii si in regie proprie si a aprobat impreuna cu consilierii locali, o serie de facilitati pentru locuitorii comunei, in sedinta ordinara din luna octombrie.
Pentru ca  „Programul de pietruire a ulitelor de pamant”, initiat de Consiliul Judetean Constanta, nu s-a aplicat si pe raza comunei Pestera, primarul a luat decizia de a pietrui 4 km de drum in Izvorul Mare. Lucrarile de pietruire au inceput in urma cu o luna si se vor finaliza in cursul acestei saptamani. Edilul ne-a declarat ca intreaga lucrare este realizata in intregime din fonduri proprii si in regie proprie. Utilajele folosite apartin primariei dar au fost folosite si utilaje inchiriate, deoarce administratia locala din Pestera nu le detine. in Izvorul Mare, nu au fost niciodata pietruite drumurile si satul are un numar de 170 de familii. 
Primarul Valentin Vrabie, ne-a mai informat si ca, in sedinta ordinara din luna octombrie, s-a aprobat statutul comunei, care presupune mai multe facilitati pentru locuitorii comunei Pestera. Una din aceste facilitati este aceea ca, la implinirea varstei de 18 ani, fiecare tanar va primi din partea primariei, un sprijin banesc in  suma de 300 lei. O alta facilitate este aceea ca, la cununia civila, fiecare familie va primi la alegere un aparat de uz casnic (o masina de spalat, un aragaz, un cuptor), in valoare de 1.500 lei. 
Edilul nu i-a uitat nici pe cei care sarbatoresc nunta de argint ori nunta de aur. Astfel ca, familiile ce-si sarbatoresc nunta de argint, vor primi suma de 500 lei iar familiile care isi celebreaza nunta de aur, primesc suma de 1.000 lei.
Un alt punct pe ordinea de zi, a fost aprobarea decontarii abonamentelor elevilor de liceu, abonamente ce se deconteaza integral din bugetul local, astfel, administratia locala scutind efortul parintilor de a scoate din buzunar, suma de 200 lei, suma de bani pe care multi nu si-o pot permite. Atat scolarii cat si prescolarii au fost in atentia autoritatilor locale, astfel ca, la inceputul anului scolar, copiii ce provin din familii cu mai mult de 3-4 copii, vor primi o suma intre 400-800 lei. 
“Aceste masuri au fost luate, pentru ca din analizele facute, a reiesit faptul ca, tinand cont de situatia grea in care se afla tara noastra, este aproape imposibil ca o o familie sa-si sustina cei 3-4 copii la scoala, astfel existand un risc al abandonului scolar de peste 50%. Daca inainte de aceste masuri existau 47 de posibile abandonuri, acum mai sunt doar 5, noi facand tot ceea ce ne sta in putinta, sa-i convingem sa se intoarca la scoala”, a decalarat pentru Graiul Dobrogei, Valentin Vrabie.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*