Municipiul Medgidia se va infrati cu un oras bulgar

26 Octombrie 2010, Iulia Fţlfan

Administratie locala

in perioada 20-21 octombrie, o delegatie din cadrul Primariei Medgidia, condusa de primarul Marian Iordache, s-a aflat in orasul Kardjali din Bulgaria, in urma unei invitatii la Conferinta Internationala ,,Coridoare culturale din Balcani”. 
impreuna cu echipa din Medgidia s-a aflat si presedintele UDTTMR Medgidia, domnul Erol Murad. La Conferinta au participat primari din Grecia, Turcia, Bulgaria, precum si edili ai mai multor localitati din Bulgaria. Au mai fost prezenti reprezentanti ai ONG-urilor din zona, ministri, consuli, profesori universitari, reprezentanti ai Camerei de Comert din Varna.
Gazda evenimentului a fost primarul orasului Kardjali, domnul Hasan Azis, alaturi de viceprimarul Elisaveta Kehaiova. Special pentru acest eveniment, a sosit in Kardjali presedintele Bulgariei, domnul Gheorghi Parvanov, care a asistat la discutiile ce au avut loc la sediul Fundatiei turce ,,Omer Lutfi Dernegin”. 
Subiectul intalnirii l-a constituit prezentarea unor programe in vederea dezvoltarii regiunii, prin atragerea de fonduri de la Uniunea Europeana, precum si promovarea culturii, oferind astfel beneficii tuturor categoriilor sociale. De asemenea, s-a discutat despre posibilitatea dezvoltarii turismului zonal, dar si a construirii drumului Kardjali –Komotini. 
in cea de-a doua zi a vizitei, in Casa de Cultura din localitea bulgara s-au intanit consilierii locali impreuna cu primarul si presedintele Bulgariei, pe de-o parte, precum si oaspetii din Medgidia, de cealalta parte, unde au discutat, printre alte subiecte, despre promovarea unor proiecte comune de interes local prin incheierea unui acord de infratire intre cele doua localitati. Primarul Municipiului Medgidia, Marian Iordache a vorbit despre similitudinile dintre celor localitati, exprimandu-si dorinta de a colabora pe viitor, in vederea obtinerii de resurse financiare prin implemetarea de proiecte europene. in acest sens, edilul din Medgidia i-a inmanat omologului bulgar proiectul de protocol de colaborare propus de administratia locala. Vizita delegatiei de la Medgidia s-a incheiat cu promisiunea reciproca a celor doua municipalitati de a se mai intilni, in perioada urmatoare la Medgidia, pentru a semna  protocolul de infratire dintre cele doua municipii.

Articole din editia din data de 26 Octombrie 2010

 • Orasul Harsova, in plina dezvoltare

  Administratie locala
 • Greva administrativa la Primaria Silistea

  Administratie locala
 • Cabinet stomatologic in Pantelimonul de Sus

  Administratie locala
 • Elevii din Saraiu in atentia autoritatilor locale si judetene

  Administratie locala
 • Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Lucr─ârile de extindere a ╚Öcolii din Lespezi continu─â

  Administratie locala
 • Proiecte de anvergur─â pentru dezvoltarea comunei Pantelimon

  Administratie locala
 • Saraiu, o comun─â european─â

  Administratie locala
 • Localit─â╚Ťile Doroban╚Ťu ╚Öi Nicolae B─âlcescu vor avea pie╚Ťe moderne

  Administratie locala
 • Marcela R─âdulescu: ÔÇ×Vreau s─â construiesc pentru comuna mea, pentru oamenii ╚Öi copiii din comunitatea Ion Corvin!!!ÔÇŁ

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771