Administratiile locale in greva pe termen nelimitat

19 Octombrie 2010, Redactia

Administratie locala

18 octombrie 2010, este data in care presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu a intrat in greva pe termen nelimitat impreuna cu primarii din Constanta.
Vineri, 15 octombrie 2010, la sedinta Ligii Alesilor Locali ai PSD, ce a avut pe ordinea de zi patru teme de dezbatere, au participat aproximativ 600 de alesi locali. Prima dintre temele de dezbatere de pe ordinea de zi, a fost  administratia locala si centrala intre reforma si blocaj. 
Declaratia vicepresedintelui Consiliului Judetean Constanta, Cristinel Dragomir, a fost ca, in conditiile reducerilor impuse de actualul Guvern, administratia locala nu poate functiona in parametrii ceruti de Uniunea Europeana. 
Primarul orasului Mangalia, Claudiu Tusac, a declarat ca “Legea 215/2001 are nevoie de modificari majore. Este un act normativ de la care se poate pleca intr-o noua era a administratiei locale. Spre exemplu, prefectul este reprezentantul Guvernului in teritoriu, care este numit politic si care, conform actualei legislatii, poate bloca foarte usor activitatea unei autoritati locale care nu raspunde la comenzile sale politice”. Edilul a mai spus ca legislatia romaneasca in domeniul administratiei locale are nevoie de modificari, dar nu unele care sa blocheze si mai mult activitatea, ci modificari care sa puna in ordine tot ceea ce inseamna functionarea administratiei locale. 
Si primarul din Eforie, Ovidiu Brailoiu, a afirmat ca orice alta alternativa la actuala guvernare este cu siguranta mai buna decat ceea ce are Romania. “Problema personalului este cea mai arzatoare in prezent. Avem nevoie de personal pentru a putea raspunde nevoilor locuitorilor, insa Guvernul Boc a decis ca stie mult mai bine de cati oameni are nevoie o primarie pentru a functiona eficient”, a afirmat Brailoiu. 
Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta, a declarat ca administratia locala a fost violata de actuala putere. “Vor sa dea slugilor lor portocalii, prefectilor numiti si mentinuti in functie ilegal, sarcina de a desfiinta administratiile locale. Au pregatit un act normativ prin care vor sa desfiinteze comunele mai mici de 5.000 de locuitorii si orasele mai mici de 10.000 de locuitorii. Eu am o propunere: cei 16 presedinti de Consilii Judetene si cei peste 1.300 de primari PSD sa intram in greva administrativa. Eu asta am sa fac. De luni, sunt in greva impreuna cu primarii din Constanta. Vom rezolva la nivel local doar problemele strict necesare pentru locuitorii comunitatilor. O sa ramanem in greva administrativa pana cand guvernul portocaliu pleaca de unde a venit, adica la dracu!”, a declarat Constantinescu.

Articole din editia din data de 19 Octombrie 2010

 • Administratiile locale in greva pe termen nelimitat

  Administratie locala
 • Tucan a pierdut procesul cu primaria Navodari

  Administratie locala
 • Parteneriat intre primaria comunei Lipnita si municipalitatea Kainargea

  Administratie locala
 • Semnal de alarma tras de copiii din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Proiectul de colectare si selectare a deseurilor, posibil astazi si in comuna Lipnita

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședința ordinară a lunii octombrie, desfășurată în municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Amenajare stadion și bază sportivă în Tuzla

  Administratie locala
 • Strada Școlii și strada Bisericii din localitatea Răzoarele vor fi asfalate

  Administratie locala
 • Toamnă bogată în lucrări la Cobadin

  Administratie locala
 • Construire pasarelă pietonală în Peștera

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771