Deputatii PSD si PNL au refuzat sa participle la sedinta condusa de Robera Anastase

Octombrie 2010, Redactia

Politic

Sedinta de plen a Camerei Deputatilor a inceput, luni, cu o cearta intre reprezentantii puterii si cei ai opozitiei, dupa ce presedintele Camerei, Roberta Anastase, a venit la prezidiu pentru a conduce lucrarile, liderii PSD si ai PNL solicitand ca sedinta sa fie condusa de altcineva.
Roberta Anastase a venit luni la prezidiul Camerei Deputatilor, pentru prima oara de la declansarea scandalului legat de legea pensiilor si solicitarea opozitiei de a o sanctiona pe Anastase pentru votul dat la aceasta lege.
Reprezentantii PSD si ai PNL Aura Vasile si respectiv Eugen Nicolaescu, au cerut ca Roberta Anastase sa nu mai conduca lucrarile Camerei, ci sa desemneze un vicepresedinte pentru aceasta, ei exprimandu-si in continuare nemultumirea fata de modul in care s-a dat votul final la legea pensiilor in urma cu o luna in Camera Deputatilor.
"Am solicitat ca doamna Roberta Anastase sa nu mai conduca lucrarile plenului Camerei Deputatilor, deoarece chiar daca legea a fost retrimisa la Parlament, ceea ce s-a intamplat, adica furt la vot, este un fapt ce nu poate fi anulat", a declarat Aura Vasile. Ea a cerut desemnarea unui vicepresedinte al Camerei care sa conduca sedinta de plen, aratand ca, in caz contrar, PSD doreste pauza de consultari. 
La randul sau Eugen Nicolaescu (PNL) a precizat ca liberalii nu vor participa la lucrari daca acestea sunt conduse de Roberta Anastase. "Grupul PNL va parasi sala pana veti parasi conducerea sedintei", i-a spus Nicolaescu lui Anastase, dupa ce si-a manifestat nemultumirea fata de faptul ca saptamana trecuta coalitia majoritara a respins solicitarea PNL de a fi infiintata o comisie de ancheta care sa verifice modul in care a fost votata legea pensiilor.
"Suntem pregatiti sa functionam si fara dumneavoastra, dar nu acesta este rolul Parlamentului", a replicat liderul PDL Mircea Toader. El a mai spus ca parlamentarii de la opozitie si putere sunt impreuna pana in 2012, fie ca le place sau nu acest lucru.
Dupa aceste discutii, la solicitarea PSD deputatii au luat o pauza de consultari.
Sedinta a fost reluata dupa circa 10 minute, fiind in continuare condusa de Roberta Aanastase, PSD anuntand ca nu doreste sa participe la dezbatere. 

Articole din editia din data de Octombrie 2010

 • Construirea satului pescaresc din Tuzla sisitata in urma unei contestatii depuse de S.C. RICO S.R.L.

  Politic
 • Institutiile de invatamant, pregatite pentru iarna

  Politic
 • Reteaua de gaze din Negru Voda finalizata

  Politic
 • La Tuzla se va extinde reteaua de distributie a apei

  Politic
 • Zilele Recoltei la Mangalia

  Politic
 • Articole din aceeasi categorie

 • Scrisoarea deschisă a primarului Valentin Vrabie către locuitorii municipiului

  Politic
 • Dragnea da asigurari ca Legea care interzice fumatul in spatiile inchise NU va fi modificata: Poate odata ne trezim si aceasta lege ne ajuta sa ne lasam de acest viciu

  Politic
 • Alegeri partiale in comuna Nicolae Balcescu

  Politic
 • Alegeri parlamentare: S-a tras la sorti ordinea de pe buletinele de vot

  Politic
 • Dragnea ameninta cu anticipate in cazul in care Iohannis nu numeste premierul PSD-ALDE

  Politic
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771