Romanii vor putea alege intre cartea de identitate si actul biometric

12 Octombrie 2010, Redactia

Actualitate

Romanii vor putea opta intre eliberarea unei carti de identitate sau a unei carti electronice de identitate, forma si continutul fiind stabilite prin hotarare de Guvern, iar imaginile digitale ale amprentelor se vor sterge automat dupa personalizarea documentului biometric, conform unui proiect al Ministerului Administratie si Internelor. 
Prin acest proiect se urmareste crearea unui cadru juridic unitar privind aplicabilitatea actelor de identitate. Prima carte de identitate (CI) sau carte electronica de identitate (CEI) se elibereaza la 14 ani, potrivit optiunii solicitantului, se arata in proiect.
De la data punerii in circulatie a cartii electronice de identitate, cartea de identitate va avea un format identic cu aceasta (fara a contine insa si date in format electronic), tip card, ambele documente fiind emise pentru o perioada de patru ani, pentru persoanele cu varsta intre 14 si 18 ani, respectiv 10 ani, dupa implinirea varstei de 18 de ani.
in noul proiect de act normativ sunt prevazute explicit datele cu caracter personal care se introduc in formatul tiparit. Acestea sunt numele si prenumele titularului, sexul, cetatenia titularului, data si locul nasterii titularului, semnatura olografa a titularului, fotografia titularului, C.N.P, domiciliul titularului. Aceleasi date se vor regasi si in formatul electronic si, in plus, va include prenumele parintilor titularului, certificate digitale, date biometrice ale titularului, constand in imaginea faciala si imaginile impresiunilor papilare a doua degete. 
Proiectul prevede ca proiectul-pilot pentru constituirea sistemului informatic de emitere a documentelor electronice se realizeaza pana la data de 31 martie 2011, respectiv ca aceste documente se pun in circulatie pana la data de 1 iulie 2011.

Articole din editia din data de 12 Octombrie 2010

 • Construirea satului pescaresc din Tuzla sisitata in urma unei contestatii depuse de S.C. RICO S.R.L.

  Actualitate
 • Institutiile de invatamant, pregatite pentru iarna

  Actualitate
 • Reteaua de gaze din Negru Voda finalizata

  Actualitate
 • La Tuzla se va extinde reteaua de distributie a apei

  Actualitate
 • Zilele Recoltei la Mangalia

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Guvernul a adoptat rectificarea bugetară / Un miliard de lei tăiat de la Educaţie / Dăncilă: Sunt reanalizate cheltuielile de personal, supraestimate iniţial

  Actualitate
 • Petre Daea: "Romania se afla pe primul loc în UE la producţia de miere şi pe doi la numărul de familii de albine"

  Actualitate
 • Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

  Actualitate
 • Sprijin financiar lunar de la stat pentru fermierii care angajează tineri pentru creșterea forței de muncă în agricultură, acvacultură și industria alimentară

  Actualitate
 • Daună totală în livezile din județul Constanța

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771