Social

Vasile Blaga a demisionat din functia de ministru al Internelor

Vasile Blaga si-a anuntat, luni, demisia din functia de ministru al Internelor, demersul sau survenind protestului politistilor de vineri din fata Administratiei Prezidentiale. Dupa ce si-a anuntat demisia, Blaga a facut o scurta prezentare a stadiului la care se afla integrarea Romaniei in Spatiul Schengen, precum si a modului de absortie a fondurilor europene.
„Am decis sa imi inaintez demisia de onoare. Este un moment importat pentru Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) dar si pentru Romania, si anume atingerea celui mai important obiectiv strategic, intrarea in Spatiul Schengen. Nu trebuie sa planeze niciun fel de suspiciune asupra Ministerului”, a spus Vasile Blaga in deschiderea declaratiei de presa pe care a facut-o la sediul Ministerului Administratiei si Internelor.
Vasile Blaga a spus ca MAI este cea mai serioasa institutie a statului si are deplina incredere in toate armele si structurile institutiei.
Vasile Blaga a afirmat ca si politistii au dreptul de a protesta, ca toti cetatenii, insa unii au uitat de angajamentul fata de tara, subliniind, totodata, ca nu poate accepta ca gestul unora sa fie element de raportare la toti angajatii Ministerului Administratiei si Internelor (MAI).
Ministrul a precizat ca la marsul ilegal din 24 septembrie au participat „putini” din cei 70.000 de angajati ai MAI, iar cei care au participat la acest protest au uitat de obligatia angajamentului fata de tara. Organizatorii marsului ilegal vor raspunde contraventional, a adaugat Blaga. Totodata, Blaga a precizat ca angajatii MAI care au gresit vor raspunde conform gravitatii infractiunilor comise.
in urma demisiei lui Vasile Blaga, presedintele Traian Basescu a semnat, ieri, decretul de numire in functia de ministru al Administratiei si Internelor a liderului grupului PDL din Senat, Constantin-Traian Igas.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*