150.000 , cifra record de turisti ţn week-end la mare

27 Iulie 2010, Dorin Mincu

Actualitate

Dintre cei 145.769 de turisti, aproximativ 50.000, erau cazati doar in Mamaia, conform unei statistici oferite de Asociatia Litoral - Delta Dunarii. 
Cei care au dorit sa-si petreaca weekend-ul la mare, au venit pe litoral inca de vineri, formandu-se cozi de masini spre litoral de peste 10 km, la statiile de taxare de la Fetesti. Romanii, au luat din nou, drumul litoralului, spre bucuria hotelierilor si patronilor de cluburi si restaurante, astfel ca, masinile circulau bara la bara, la intrarea in statiune. 
Nicolae Bucovala, presedintele Asociatiei Patronale Mamaia dar si proprietar de hotel, si-a exprimat bucuria de a avea un numar atat de mare de turisti pe litoralul romanesc. Nicolae Bucovala a mai spus ca, prin prezenta celor aproximativ 150.000 de turisti, s-a egalat recordul de vizitatori pe litoral inregistrat in vara anului trecut. „Partea de agrement cred ca este cea mai importanta pentru a atrage turistii la mare. in afara de asta, proprietarii de hoteluri si agentiile de turism au venit cu tot felul de oferte, menite sa atraga cat mai multe persoane”, a declarat Nicolae Bucovala, presedintele Asociatiei Patronale Mamaia. 
Si celelalte statiuni de pe litoral, au fost pline de turisti. Astfel ca, la Costinesti au fost peste 32.000 de turisti, 26.244 au fost in statiunea Neptun, 16.497 de turisti in Eforie si alte 10.000 de turisti in Vama Veche.
Circulatia dinspre litoral spre Capitala a fost ingreunata, duminica la pranz, desfasurandu-se pe o singura banda a sensului de circulatie si deviat, dupa ce patru masini s-au tamponat pe Autostrada Soarelui, intre kilometri 85-86. Nicio persoana nu a fost ranita in accident.

Articole din editia din data de 27 Iulie 2010

 • Cinci persoane ţmpuscate la Cogealac

  Actualitate
 • Comuna Ostrov a scapat de inundatii

  Actualitate
 • Rasovenii vor despagubiri pentru recoltele distruse de inundatii

  Actualitate
 • Fregata äMarasestiô, certificata pentru misiuni sub comanda NATO

  Actualitate
 • 150.000 , cifra record de turisti ţn week-end la mare

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Legea construc╚Ťiilor va fi modificat─â major, ├«n cur├ónd: Se simplific─â procedurile de ob╚Ťinere a autoriza╚Ťiilor ╚Öi avizelor

  Actualitate
 • Guvernul a adoptat rectificarea bugetar─â / Un miliard de lei t─âiat de la Educa┼úie / D─âncil─â: Sunt reanalizate cheltuielile de personal, supraestimate ini┼úial

  Actualitate
 • Petre Daea: "Romania se afla pe primul loc ├«n UE la produc┼úia de miere ┼či pe doi la num─ârul de familii de albine"

  Actualitate
 • Sistem de chirurgie laparoscopic─â videoghidat─â de ultim─â genera╚Ťie la Spitalul Municipal Medgidia

  Actualitate
 • Sprijin financiar lunar de la stat pentru fermierii care angajeaz─â tineri pentru cre╚Öterea for╚Ťei de munc─â ├«n agricultur─â, acvacultur─â ╚Öi industria alimentar─â

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771