Concedieri la Independenta si 23 August

20 Iulie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie locala

Primii vizati  de concedieri in primariile constantene sunt politistii comunitari si muncitorii

Edilii localitatilor constantene vor decide cine pleaca si cine ramane in primarie. Ei inca nu au facut liste cu disponibilizari si ofteaza numai la gandul ca vor trebui sa hotareasca pe cine vor da afara. Se pare ca primii vizati de concedieri vor fi politistii comunitari si angajatii folositi la intretinerea scolilor. Angajatii stau cu frica in san si se intreaba daca se afla pe lista neagra de concedieri. 
Aproape toate primariile din Constanta vor trebui sa dea afara din angajati. Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a solicitat,  prefectilor din toata tara, sa transmita ministerului situatia cu numarul persoanelor care vor fi disponibilizate din administratia publica locala. Centralizarea va fi verificata de MAI, iar ulterior se va recurge efectiv la disponibilizarea functionarilor. Primarii trebuie sa prezinte prefectului noile organigrame pana pe  16 august. Edilii vor fi nevoiti sa implementeze Ordonanta 63/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 273/2006 privind finantele publice locale, precum si pentru adoptarea unor masuri financiare, si sa comunice noile organigrame. 
in comuna Indepedenta primarul Cristea Gascan lucreaza la noua organigrama insa spune ca este foarte nemultumit de faptul ca va trebui sa reduca personalul care se ocupa de intretinerea scolilor. Localitatea are 3000 de locuitori si dreptul la 21 de angajati. “Va trebui sa dam afara 16 angajati, iar trei vor fi dati in somaj. Lucram la noua organigrama insa nu stiu cum voi proceda intrucat am cinci scoli si caminul cultural pentru care am nevoie de fochisti si ingrijitori. Nu mi se pare corect ca ei sa calculeze numarul de angajati necesari in functie de locuitori”, a subliniat Gascan. 
De asemenea, primaria  23 August va trebui sa dea afara opt angajati. in subordinea ei lucreaza in prezent 44 de angajati iar maximul acceptat este de 36 de angajati. “Avem foarte multi angajati la departamentul administrativ ( zidari, zugravi) care se ocupa de ingrijirea scolilor si ne scutesc de multi bani pe care i-am fi dat firmelor specializate”, a explicat primarul Mugur Mitrana. Desi ofteaza numai la gandul ca va trebui sa dea afara edilul a stabilit departamentele care vor functiona cu mai putini angajati.  “Vom concedia angajatii de la Departamentele Administrativ, Politia Comunitara, si functionari publici”, a explicat Mitrana. Edilul spune ca masura luata de Guvern nu e corecta si ca ii va incarca cu mai multe sarcini pe angajatii care vor ramane in institutie. „Cea mai buna solutie ar fi fost sa se stabileasca numarul de angajati in functie de natura fiecarei comune si de necesitatile ei”, a subliniat Mitrana care a adaugat ca se va conforma si va supune aprobarii noua organigrama Consiliului Local. Concedierile vor fi facute luand in considerare numarul de locuitori al fiecarei unitati administrativ-teritoriale.

Album foto

 • Articole din editia din data de 20 Iulie 2010

 • Avionul prabusit la Tuzla nu a mai luat naltime

  Administratie locala
 • 127.000 de romni si sarbatoresc azi ziua onomastica, de Sf. Ilie

  Administratie locala
 • Opera din Constanta, desfiintata

  Administratie locala
 • Concedieri la Independenta si 23 August

  Administratie locala
 • Velierul Sea Cloud a oprit la Constanta

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Obiective îndrăznețe în comuna Tîrgușor

  Administratie locala
 • Lucrări de pietruire a drumurilor din Comana

  Administratie locala
 • Modernizarea infrastructurii rutiere, prioritatea autorităților locale din Cobadin

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea dispensarului din Negru Vodă

  Administratie locala
 • Fonduri guvernamentale pentru dezvoltarea comunei Saraiu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771