Finantari pentru crearea de micro-ţntreprinderi ţn mediul rural

Iunie 2010, Adrian Nicarel

Administratie locala

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a anuntat deschiderea celei de-a cincea sesiuni pentru depunerea proiectelor din cadrul Masurii 312- “Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi”, din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR).
Potentialii beneficiari pot depune proiectele incepand din 14 iunie 2010, pana pe 15 iulie 2010. Fondurile totale disponibile in cadrul acestei sesiuni sunt de 95.857.420 de euro, iar suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect din cadrul acestei masuri de finantare este de 200.000 euro.
 Beneficiarii eligibili pentru sprijinul financiar nerambursabil acordat prin Masura 312 sunt micro-intreprinderile si persoane fizice neinregistrate ca agenti economici care se vor angaja insa ca pana la data semnarii contractului de finantare sa fie autorizate cu un statut minim de persoana fizica autorizata si sa functioneze ca micro-intreprinderi. 
In cadrul acestei linii de finantare, se pot primi fonduri nerambursabile pentru:
- Investitiile in activitati non-agricole productive care privesc industria usoara (articole de pielarie, incaltaminte, lana, blana, tricotaje, produse de uz gospodaresc);
- Investitiile in activitati de procesare industriala a produselor lemnoase – incepand de la stadiul de cherestea (ex. mobila);
- Investitiile pentru dezvoltarea activitatilor mestesugaresti, de artizanat si a altor activitati traditionale non-agricole cu specific local au in vedere prelucrarea fierului sau a lanii, olaritul, brodatul, sau confectionarea instrumentelor muzicale traditionale;
- Crearea si diversificarea serviciilor pentru populatia rurala (servicii de croitorie, frizerie, cizmarie, dar si cele care asigura conectarea si difuzarea Internetului, mecanizarea, transportul).
incepand cu anul 2008, APDRP a primit pentru Masura 312 - “Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi”, 2.200 de cereri de finantare, in valoare de peste 336 de milioane de euro, fiind selectate spre finantare, pana in acest moment, 904 proiecte in valoare de peste 115 milioane de euro. Cu alte cuvinte, a fost deja angajata aproximativ 30% din suma alocata pentru aceasta masura de investitii pentru intreaga perioada de implementare, respectiv pana in 2013.
(Sursa: APDRP)

Articole din editia din data de Iunie 2010

 • Finantari pentru crearea de micro-ţntreprinderi ţn mediul rural

  Administratie locala
 • Nastase: Vom ataca OUG de crestere a TVA la Avocatul Poporului, care poate sesiza CCR

  Administratie locala
 • Comuna Ostrov a semnat contractul de finantare prin masura 3.2.2

  Administratie locala
 • Fosta candidata la primaria Adamclisi, a ajuns director la SAM-ul din Deleni

  Administratie locala
 • 588 de familii din Baneasa primesc ajutor social

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Au ├«nceput lucr─ârile de asfaltare ├«n comuna Mircea Vod─â

  Administratie locala
 • ╚ścoala din localitatea Cr├«ngu reabilitat─â cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucr─ârile de reabilitare a gr─âdini╚Ťei din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au ├«nceput lucr─ârile de asfaltare ├«n Amzacea

  Administratie locala
 • ├Änt├órzieri nejustificate la construirea gr─âdini╚Ťei din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771