Nastase: Vom ataca OUG de crestere a TVA la Avocatul Poporului, care poate sesiza CCR

29 Iunie 2010, Redactia

Politic

Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a declarat, luni, inaintea BPN, ca formatiunea sa va face un demers de a ataca OUG de crestere a TVA de la 19% la 24% la Avocatul Poporului, care poate, la randul sau, sa sesizeze Curtea Constitutionala.
"Oricum vom face un demers, singurul pe care il putem adresa pentru a ataca aceasta Ordonanta de Urgenta, la Avocatul Poporului, care poate la randul lui sa sesizeze Curtea Constitutionala", a spus Nastase. El a mai spus ca Parlamentul trebuie sa puna de acord legile austeritatii, declarate neconstitutionale de Curtea Constitutionala, fara a interveni altcumva asupra acestora, fiind legi asupra carora Guvernul si-a angajat raspunderea. "Eu cred ca aici nu avem decat sa luam la cunostinta faptul ca textele respective sunt neconstitutionale si sa modificam in sensul respectiv textul legii. Guvernul si-a asumat raspunderea pe aceste texte, sunt textele Guvernului, nu cred ca noi putem sa intervenim dincolo de ceea ce este corectia aceasta necesara fata de elementele de neconstitutionalitate stabilite de Curtea Constitutionala", a opinat Nastase. 
Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminica, la Botosani, ca decizia Guvernului de a majora TVA la 24% contravine legii, ca masura era pregatita de mult de PDL si s-a intrebat daca majorarea TVA va fi valabila doar pana la 31 decembrie, cat era prevazuta masura de diminuare a pensiilor. Ponta a spus, intr-o conferinta de presa, ca modificarea Codului Fiscal se face prin lege si se aplica dupa sase luni de la adoptare. 
Si purtatorul de cuvant al PNL, Mihai Voicu, a declarat ca liberalii nu vor vota favorabil masura privind majorarea TVA, precizand ca juristii din partid vor sesiza, eventual prin Avocatul Poporului, problemele de constitutionalitate pe care le ridica OUG emisa de Guvern in acest sens. De asemenea, presedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca OUG prin care s-a decis majorarea TVA la 24% este neconstitutionala, el anuntand ca PC va sustine o eventuala atacare a acesteia la Curtea Constitutionala, cat si o viitoare motiune de cenzura.
Premierul Emil Boc a fost intrebat de jurnalisti, duminica, inaintea sedintei BPN al PDL, ce le transmite celor care sustin ca nu pot fi promovate modificari ale Codului Fiscal prin OUG, el raspunzand: "Sa mai studieze cu atentie legea". Guvernul a decis cresterea TVA de la 19% la 24%, urmand totodata sa ceara Parlamentului sa urgenteze procedura de aplicare a legilor privind reducerea salariilor bugetarilor si recalcularea pensiilor speciale. 
Deciziile au fost luate dupa ce Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionale unele masuri de austeritate din legile pentru care Executivul si-a angajat raspunderea.

Articole din editia din data de 29 Iunie 2010

 • Finantari pentru crearea de micro-ţntreprinderi ţn mediul rural

  Politic
 • Nastase: Vom ataca OUG de crestere a TVA la Avocatul Poporului, care poate sesiza CCR

  Politic
 • Comuna Ostrov a semnat contractul de finantare prin masura 3.2.2

  Politic
 • Fosta candidata la primaria Adamclisi, a ajuns director la SAM-ul din Deleni

  Politic
 • 588 de familii din Baneasa primesc ajutor social

  Politic
 • Articole din aceeasi categorie

 • Scrisoarea deschis─â a primarului Valentin Vrabie c─âtre locuitorii municipiului

  Politic
 • Dragnea da asigurari ca Legea care interzice fumatul in spatiile inchise NU va fi modificata: Poate odata ne trezim si aceasta lege ne ajuta sa ne lasam de acest viciu

  Politic
 • Alegeri partiale in comuna Nicolae Balcescu

  Politic
 • Alegeri parlamentare: S-a tras la sorti ordinea de pe buletinele de vot

  Politic
 • Dragnea ameninta cu anticipate in cazul in care Iohannis nu numeste premierul PSD-ALDE

  Politic
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771