Administrație locală

Asistenti personali platiti de primarie

Pentru ca banii primiti de la Guvernul Romaniei pentru plata asistentilor sociali sunt insuficienti, primariile sunt nevoite sa faca plata salariilor din bugetul local pentru a nu ii da in somaj. Daca majoritatea comunelor din judet au sistat plata salariilor asistentilor personali, exista si unele primarii care ii sustin in continuare. 
La Lipnita, administratia locala cheltuie lunar 14.000 de lei pentru plata asistentilor personali. “Avem 16 asistenti personali pe care ii sustinem pana la sfarsitul anului cu fonduri de la bugetul local. Este pacat de ei…Sunt locuitori ai comunei al caror singur venit este acest salariu si nu ii putem abandona”, a declarat viceprimarul Ioan Burcea. Nici persoanele beneficiare de ajutor social nu au fost abandonate de administratia locala. 
“Pe timp de vara avem dosare mai putine. Oamenii isi gasesc de munca mai usor. Pentru plata ajutorului social selectam persoane bolnave, familii monoparentale, batranii fara pensie, sau persoane care nu sunt apte de munca”, a precizat Burcea. 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*