CJC investeste în siguranta turistilor

Iunie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie locala

Prezenta salvamarilor si a personalului medical pe plajele de pe litoral se datoreaza eforturilor Consiliului Judetean Constanta (CJC), care va sustine cele doua activitati. Presedintele CJC, Nicusor Constantinescu, a declarat ca inca din 2009 a fost lansat un program in parteneriat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDTR) de asigurare pe litoralul romanesc a serviciului de salvamar si a celui de asistenta medicala. 
“Acest program are la baza un studiu al Institutului National de Turism comandat de CJC in urma cu trei ani, care ne-a spus profesionist de cate foisoare si de cate puncte de prim ajutor este nevoie pe litoralul romanesc. Vom continua si in acest an programul demarat in 2009, pe care il coordoneaza CJC in baza acordului semnat cu toate institutiile implicate”, a declarat Constantinescu. 
incepand de saptamana trecuta s-a inceput amplasarea a 20 de corturi de prim ajutor, pe toata suprafata litoralului romanesc. Au fost instruiti aprox. 50 de asistenti medicali scolari. Corturile vor fi dotate si cu frigidere, aparate portabile de aer conditionat si dozatoare de apa. in ceea ce priveste salvamarii, in urma discutiilor dintre reprezentantii CJC si cei ai MDRT s-a realizat ca ministerul nu poate aloca cele 4,2 milioane lei catre autoritatile locale. 
in aceste conditii, CJC a decis alocarea acestor fonduri din surse proprii prin incheierea de contracte directe cu salvamarii profesionisti, care vor asigura serviciul pe perioada sezonului estival, urmand ca ulterior suma sa fie recuperata de la MDRT. De asemenea, CJC va continua proiectul “Amenajarea unor centre de preventie, tratament medical primar si a punctelor de salvamar din zona litorala a judetului Constanta”, proiect care necesita peste 4 milioane de euro. 
Potrivit CJC, in urma unor discutii cu reprezentantii MDRT, in decursul anului 2010, in masura posibilitatilor financiare, vor fi alocate doua milioane de euro pentru acest proiect.

Articole din editia din data de Iunie 2010

 • Dan Diaconescu la DNA: Nimeni nu s-ar fi întors din strainatate pentru o asemenea gluma

  Administratie locala
 • CJC investeste în siguranta turistilor

  Administratie locala
 • Delfinii s-au dat în spectacol

  Administratie locala
 • CFR Calatori a demarat programul estival

  Administratie locala
 • Un nou mandat la sefia PSD Mangalia câstigat de primarul Mihai Claudiu Tusac

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi ĂŽn Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctrică din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771