Ni-Ni, Pei-Pei si Chen-Chen sunt noile vedete ale Delfinariului din Constanta

1 Iunie 2010, Ghiulseren Abduraman

Actualitate

Delfinii provin din Republica Populara Chineza

Trei delfini achizitionati de Consiliului Judetean Constanta, pentru suma de 372.000 de euro, au ajuns la Delfinariu pe 29 mai, dupa ce, anul trecut, singurul astfel de mamifer al institutiei, Mark, a murit la varsta de 31 de ani, dupa 23 de ani de captivitate. 
Dupa moartea delfinului Mark, Complexul Muzeal a suspendat spectacolele. Acum spectacolele vor fi realuate intrucat au fost adusi din China trei delfini care vor popula Delfinariul din Constanta. Pentru a pregati sosirea celor trei vedete care vor anima Delfinariul Constanta, conducerea Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii a demarat lucrari de amenajare a bazinului descoperit. 
De asemenea, s-au efectuat lucrari de decopertare a vopselei vechi, care a fost inlocuita cu vopsea moderna. in plus, noul bazin va fi dotat cu o instalatie geotermala, care va permite conditionarea apei din bazin, precum si a aerului din bazinul acoperit. SC Rom Charter Services SRL a fost societatea care a castigat licitatia publica organizata pentru transportul si asigurarea sigurantei celor trei vedete. 
Transportul a costat 200.000 de euro, iar cei trei delfini, au fost insotiti pe durata zborului de o delegatie formata din sase persoane, romani si chinezi. Ni-Ni, Pei-Pei si Chen-Chen, cei trei delfini noile vedete ale Delfinariul din Constanta au ajuns cu intarziere la Constanta pentru ca au fost supusi unei radiografii la Bucuresti, iar apoi aeronava a fost controlata din nou, desi Consiliul Judetean Constanta a platit integral cursa pe ruta Beijing- Constanta, fara escala la Bucuresti.
Si totusi, autoritatile romane au cerut in ultimul moment ca avionul sa fie verificat. Referitor la intarzierea provocata de controlul autoritatilor pe aeroportul Otopeni, presedintele CJC, Nicusor Constantinescu, a declarat ca este vorba despre un abuz si ca, astfel, viata delfinilor a fost pusa in pericol din cauza duratei zborului. 
La bordul aeronavei s-a aflat si un specialist in traumele delfinilor, platit de statul chinez pentru a asigura buna desfasurare a calatoriei. Cele trei vedete ar putea  sustine primul lor spectacol la sfarsitul primei saptamani a lunii iunie.


Articole din editia din data de 1 Iunie 2010

 • RomÔnii s-au declarat ţnfrÔnti ţn fata Guvernului

  Actualitate
 • Ni-Ni, Pei-Pei si Chen-Chen sunt noile vedete ale Delfinariului din Constanta

  Actualitate
 • Ecluza 1 Agigea va fi reabilitata

  Actualitate
 • Putin peste jumatate din plaje au fost ţnchiriate

  Actualitate
 • Functiile de conducere la directiile de sanatate vor fi reduse

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Legea construc╚Ťiilor va fi modificat─â major, ├«n cur├ónd: Se simplific─â procedurile de ob╚Ťinere a autoriza╚Ťiilor ╚Öi avizelor

  Actualitate
 • Guvernul a adoptat rectificarea bugetar─â / Un miliard de lei t─âiat de la Educa┼úie / D─âncil─â: Sunt reanalizate cheltuielile de personal, supraestimate ini┼úial

  Actualitate
 • Petre Daea: "Romania se afla pe primul loc ├«n UE la produc┼úia de miere ┼či pe doi la num─ârul de familii de albine"

  Actualitate
 • Sistem de chirurgie laparoscopic─â videoghidat─â de ultim─â genera╚Ťie la Spitalul Municipal Medgidia

  Actualitate
 • Sprijin financiar lunar de la stat pentru fermierii care angajeaz─â tineri pentru cre╚Öterea for╚Ťei de munc─â ├«n agricultur─â, acvacultur─â ╚Öi industria alimentar─â

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771