Consiliul Judetean Constanta, va deveni partener ntr-un proiect european de peste 1 milion de euro

25 Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie locala

Consilierii judeteni se intrunesc miercuri, 26 mai in in Aula Mare a Bibliotecii Judetene „I.N. Roman” pentru a dezbate cele 54 de proiecte de hotarari aflate pe ordinea de zi a sedintei ordinare.  Cel mai important punct aflat pe ordinea de zi vizeaza un proiect european de aproape 1,5 milioane de euro.  
Consiliului Judetean Constanta ar putea aproba in sedinta ordinara de miercuri un acord de parteneriat cu Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta, Municipalitatea Dobrich (Bulgaria-Lead Partner) si Asociatia Pro Zoo Dobrich (Bulgaria) pentru implementarea unui proiect european.
Mai exact, este vorba despre „Sporirea potentialului de dezvoltare prin imbunatatirea infrastructurii de turism in zona transfrontaliera (POFTIC)”, selectat la finantare din Programul Operational de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013. 
Proiectul are o valoare totala de 1.439.492,93 euro. Cofinantarea de la bugetul de stat este de 13% (187.134,94 de euro), iar contributia proprie a fiecarui partener este de 2,18% (31.380,94 de euro).
Conform proiectului de hotarare, prin acest acord, vor fi stabilite drepturile si obligatiile partilor, modul de realizare a sarcinilor lor si relatiile dintre parteneri. 
Principalul obiectiv al proiectului cu finantare europeana reprezinta crearea conditiilor pentru dezvoltarea durabila a turismului in regiunea transfrontaliera Dobrich-Constanta, fapt ce va contribui la coeziunea populatiilor, comunitatilor si economiilor. 
Un alt scop al acestui proiect este imbunatatirea structurilor existente de turism cultural in regiunea Dobrich-Constanta, prin reinnoirea, modernizarea si dezvoltarea Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii din orasul Constanta si a Centrului pentru Protectia Naturii si a Animalelor din orasul Dobrich. La acestea se adauga si asigurarea conditiilor pentru dezvoltare economica durabila in regiunea transfrontaliera Dobrich-Constanta prin initiative comune menite sa diversifice si sa promoveze servicii turistice transfrontaliere. 
Cetatea Capidava va fi restaurata
Alte doua proiecte majore de pe ordinea de zi se refera la restaurarea, consolidarea, protectia, conservarea si punerea in valoare a sitului arheologic Cetatea Capidava. 
Un alt proiect important pentru locuitorii judetului Constanta vizeaza modificarea anuala a Programului de transport public de persoane prin curse regulate in trafic judetean pentru perioada 2008-2011, aprobata prin HCJC nr. 95/2008.Modificarile graficelor de circulatie, precum si cele ale numarului de curse se vor face  in baza solicitarilor si propunerilor venite din partea administratiei locale pentru a satisface nevoia de deplasare a populatiei si a optimiza programul de transport.
Astfel, sunt vizate o serie de curse ce leaga municipiul Constanta de localitati precum Harsova, Ciobanu, Navodari, Mihai Viteazu, Poarta Alba, Castelu, Medgidia, Ciocarlia, Cobadin, Mihail Kogalniceanu, Dorobantu, Comana, Negru Voda sau Ovidiu.
De asemenea, consilierii judeteni vor supune la vot aprobarea unei noi rectificari a bugetului judetean pe anul 2010. Alesii vor mai aproba impartirea pe unitati administrativ – teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din cota de 22% din impozitul pe venit, respectiv din TVA, pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala si pentru proiecte de infrastructura pe anul 2010.
La acestea, se adauga o serie de proiecte ce privesc inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, energie geotermala si energie eoliana ori alte sisteme care conduc la imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului. 


Articole din editia din data de 25 Mai 2010

 • Copii din patru tari n vizita la Tuzla

  Administratie locala
 • Consiliul Judetean Constanta, va deveni partener ntr-un proiect european de peste 1 milion de euro

  Administratie locala
 • Referendum cstigat de navodareni

  Administratie locala
 • Reteaua de gaze de la Negru-Voda va fi gata ntr-o luna

  Administratie locala
 • Serviciul de apa si canalizare din Dumbraveni, a fost preluat de RAJA Constanta

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiect pentru construirea unei piețe de pește în Pecineaga

  Administratie locala
 • Amenajare loc de joacă în centrul orașului Negru Vodă

  Administratie locala
 • Capelă mortuară în localitatea Mireasa

  Administratie locala
 • Toate drumurile de pământ din localitatea Comana vor fi pietruite

  Administratie locala
 • Instituțiile de învățământ din Ciobanu pregătite pentru noul an școlar

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771