Administrație locală

Referendum c

Referendum impotriva constructiei depozitului de deseuri la Navodari

Locuitorii din Navodari au fost chemati la referendum, duminica 23 mai 2010.
Dupa ce consilierii locali au votat in unanimitate un proiect de hotarare prin care se interzice amplasarea pe teritoriul orasului a depozitului de deseuri industriale, autoritatea locala a decis la inceputul acestei luni initierea unui referendum. 
Lista cu deseurile ce ar urma sa fie stocate la Navodari cuprinde 300 de reziduri toxice din industria petroliera, fotografica, vopseluri, farmaceutica, cianuri, prelucrarea pieii si a lemnului, industria chimica, petrochimica, sulfuri si azbest. 
Acest obiectiv va avea un impact nociv atat asupra mediului inconjurator, cat si asupra starii de sanatate a populatiei. Nu voi semna avizul niciodata, pentru ca ar insemna sa omor viitorul orasului Navodari si al localitatilor limitrofe”, a declarat Nicolae Matei, primarul din Navodari. El s-a aratat convins ca locuitorii orasului vor vota in proportie mare impotriva construirii depozitului. 
Dupa ultimele date inregistrate, 72,03% din cetatenii cu drept de vot au participat la referendumul de duminica. Astfel, din cei 23.677 votanti, 98,96% au spus “NU” depozitului de deseuri toxice. Restul de 246 ( 1,04%) persoane, au aprobat  ridicarea acestui depozit. Referendumul a decurs fara  incidente. 
Edilul din Navodari, Nicolae Matei, a declarat : „Guvernul ar trebui sa ia act de dorinta locuitorilor si sa interzica amplasarea unui astfel de depozit, mai ales in zona de litoral. Este inadmisibil sa se treaca peste vointa navodarenilor”.  El a adaugat ca va propune adoptarea unei hotarari pentru punerea in aplicare a rezultatului referendumului in urmatoarea sedinta de Consiliu Local. 
Urmeaza ca Prefectul Constantei si Judecatoria Constanta sa valideze scrutinul.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*