PSD si sindicatele se ţntÔlnesc joi, pentru un plan anticriza alternativ

18 Mai 2010, Redactia

Actualitate

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, dupa o intalnire cu liderii principalelor confederatii sindicale, ca specialisti comuni vor discuta joi elaborarea unui plan anticriza alternativ la masurile anuntate de Guvern.
Dragnea a spus ca liderii PSD au convenit cu liderii sindicali care au participat si la sedinta CES pe marginea scrisorii de intentie catre FMI, sa organizeze joi o intalnire la nivel de specialisti pentru a pune de acord propunerile fiecarei parti pentru un plan anticriza.
El a mentionat ca obiectivul principal al acestei intalniri este elaborarea unor masuri anticriza alternative la cele anuntate de Guvern, pentru ca acestea din urma sa nu se aplice.

Masurile ce vor fi convenite joi de PSD si sindicate vor fi reluate in discutie vineri, intr-o noua intalnire intre liderii social-democrati si cei sindicali.
"Vrem sa aratam si noi, si sindicatele, am vazut ca si colegii de la PNL si PC, ca pot fi alte masuri care sa fie adoptate de Guvern ca sa nu fie afectate pensiile si dati oamenii afara. Daca criticam si spunem ca nu suntem de acord cu asta, ei (Guvernul -n.r.) au raspunsul standard, ca altfel nu se poate. Vrem sa le aratam ca se poate si altfel".
Secretarul general al PSD a mai precizat ca social-democratii au convenit cu liderii sindicali ca eventualii membri de partid care vor participa la actiunile de protest sa o faca doar ca cetateni.
"Nu este o actiune a PSD, nu a fost o decizie in partid, dar sunt multi cetateni din Romania care vor sa vina miercuri la Bucuresti. Ca vin organizat, ca vin cu mijloace proprii, vreau sa va spun ca, cu multi colegi din tara cu care am vorbit, lumea fierbe. E posibil ca unii membri de-ai nostri, care pot fi afectati de masurile acestea, sa fie in piata, dar nu este o actiune a PSD", a mai spus Dragnea.
Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni ca formatiunea sa a decis, la nivelul conducerii, sa isi asume solidaritatea in ceea ce priveste protestele programate pentru miercuri si sa ii sprijine pe toti cei care doresc sa participe la aceste actiuni.

Articole din editia din data de 18 Mai 2010

 • PSD si sindicatele se ţntÔlnesc joi, pentru un plan anticriza alternativ

  Actualitate
 • Soarta asistentilor personali este ţn mÔna autoritatilor locale

  Actualitate
 • Comuna Agigea are stema

  Actualitate
 • Liceenii din Topraisar dezbat cauzele si efectele ţncalzirii globale

  Actualitate
 • Comuna TÔrgusor va avea baza sportiva

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Guvernul a adoptat rectificarea bugetar─â / Un miliard de lei t─âiat de la Educa┼úie / D─âncil─â: Sunt reanalizate cheltuielile de personal, supraestimate ini┼úial

  Actualitate
 • Petre Daea: "Romania se afla pe primul loc ├«n UE la produc┼úia de miere ┼či pe doi la num─ârul de familii de albine"

  Actualitate
 • Sistem de chirurgie laparoscopic─â videoghidat─â de ultim─â genera╚Ťie la Spitalul Municipal Medgidia

  Actualitate
 • Sprijin financiar lunar de la stat pentru fermierii care angajeaz─â tineri pentru cre╚Öterea for╚Ťei de munc─â ├«n agricultur─â, acvacultur─â ╚Öi industria alimentar─â

  Actualitate
 • Daun─â total─â ├«n livezile din jude╚Ťul Constan╚Ťa

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771