Administrație locală

Soarta asistentilor personali este

Desi este un an dificil pentru majoritatea administratiilor locale din judet, plata asistentilor personali se face la unele primarii din bugetul local. Primarii spun ca daca Guvernul vrea sa le mai taie din indemnizatie, ei nu pot fi insensibili la durerea lor. 
Ion Oprea: “incercam sa gasim solutii pentru a-i sprijini in continuare”
Primarii din judet sunt nevoiti sa completeze cu sute de mii de lei din bugetele locale pentru ca Guvernul nu a trimis bani suficienti pentru plata salariilor asistentilor personali. O astfel de situatie se inregistreaza si la Primaria Sacele. Primarul Ion Oprea  incearca sa gaseasca solutii pentru plata asistentilor personali. 
Edilul spune ca banii primiti de la Guvern pentru plata asistentilor personali au fost deja epuizati. “intrucat nu au fost alocate de la bugetul de stat fonduri suficiente pentru a acoperi acest gen de cheltuieli, luna trecuta am completat cu bani de la bugetul local. incercam sa gasim solutii pentru a-i sprijini in continuare” a precizat Oprea.
Ioan Herdean” Nu putem sa ii abandonam intr-o perioada atat de grea”
La Istria, banii trimisi de Guvernul Romaniei nu ajung nici pentru trei luni. Primarul Ioan Herdean spune ca va completa de la bugetul local sumele necesare acoperirii salariilor asistentilor personali. “Anul acesta este unul foarte dificil. Avem 17 asistenti personali pe care ii vom plati cu bani de la bugetul local. Nu putem sa ii abandonam intr-o perioada atat de grea”, a adaugat Herdean. 
in Constanta sunt, in prezent, aproximativ 400 de asistenti personali, fiecare cu un salariu lunar de 500 de lei. Multi dintre asistentii personali au ca singura sursa de venit acest salariu, deoarece persoanele pe care le au in ingrijire necesita atentie permanenta, uneori chiar 24 de ore din 24.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*