Casa pentru o familie nevoiasa din Medgidia

Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

Social

Familia beneficiara a programului social are patru membri, din care doi copii minori. Toti traiesc dintr-un singur salariu. 
La inceputul acestei luni mai multe institutii, printre care si Primaria municipiului Medgidia au semnat un acord public privat care s-a materializat in construirea in zona de sud a municipiului a unei case pentru o familie defavorizata din localitate. Din cele patru familii sarace propuse de catre primaria Medgidia, una singura a reusit sa intruneasca criteriile de selectie prestabilite de organizatia umanitara Habitat for Humanity-Bucuresti, partenera in acest proiect. Familia aleasa, Vasile si Andreia Barbalata are patru membri, din care doi copii minori si o sursa unica de venit reprezentata de un singur salariu lunar.  
Conditia obligatorie la selectia beneficiarului a fost dovada sursei constante de venit, din care acesta va trebui sa achite contravaloarea constructiei in rate lunare, cu dobanda zero, timp de 20 de ani. Familia care va beneficia de aceasta locuinta se va implica activ la construirea locuintei proprii, in colaborare cu rudele si prietenii de familie.  Ajutorul primariei Medgidia a constat in oferirea terenului pe care se va realiza constructia.
  “Am apreciat foarte de la inceput ideea acestui proiect, care ne-a convins pe deplin, iar pana la implicarea noastra financiara si voluntara – precum actiunea de astazi – nu a mai fost decat un pas”, a declarat Edmund Piess, Director General, Lafarge Ciment-Medgidia. La inceperea activitatilor de santier, primarul Marian Iordache a declarat: “Actiunea este un exemplu si o lectie de solidaritate pentru comunitatea noastra”. 
in incheiere edilul a mentionat implicarea personalului primariei care a participat la ridicarea casei familiei Barbalata:
 “Nu am fi celebrat mai nimerit  Ziua Familiei, decat prin implicarea in construirea unei locuinte pentru o familie defavorizata. Activitatea de astazi nu este prima, insa, inca de la inceputul lunii, conform unui grafic de lucru, personalul angajat al primariei a participat la ridicarea casei familiei Barbalata. Apreciez pozitiv formatul acestui program social prin cointeresarea beneficiarului la constructia propriei case. in aceeasi masura, apreciez responsabilizarea acestuia prin rascumpararea costurilor de constructie.  Doar in acest fel, beneficiarul nu devine un simplu dependent de un sistem de asistenta sociala si intrajutorare, ci propriul sau stapan."

Album foto

 • Articole din editia din data de Mai 2010

 • PSD si sindicatele se ţntÔlnesc joi, pentru un plan anticriza alternativ

  Social
 • Soarta asistentilor personali este ţn mÔna autoritatilor locale

  Social
 • Comuna Agigea are stema

  Social
 • Liceenii din Topraisar dezbat cauzele si efectele ţncalzirii globale

  Social
 • Comuna TÔrgusor va avea baza sportiva

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Un moment de solidaritate

  Social
 • Locuitorii din Sili╚Ötea au primit semin╚Ťe ╚Öi r─âsaduri pentru ├«nfiin╚Ťarea gr─âdinilor

  Social
 • Ziua Interna┼úional─â a Familiei marcat─â la Cump─âna

  Social
 • Sprijin pentru locuitorii din comuna Dobromir, cu ocazia S─ârb─âtorilor Pascale

  Social
 • Mesajul primarului Niculae Stan, cu ocazia S─ârb─âtorilor Pascale

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771