Administrație locală

15 tineri proveniti din familii defavorizate si-au gasit de lucru la primaria Topalu

Primarul Gheorghe Murat este receptiv la problemele sociale ale comunei

Desi este un an dificil pentru administratiile locale, problemele sociale au prioritate si trebuie gasite solutii pentru rezolvarea lor. Administratia locala din comuna constanteana Topalu a realizat un proiect de colaborare cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) in urma caruia au fost angajati 15 tineri proveniti din familii defavorizate.
Cei 15 tineri dezavantajati din punct de vedere social au fost angajati de primaria Topalu si folositi la diverse activitati: plantare pomi, igienizare, intretinere, si alte lucrari ale autoritatilor locale. Edilul Gheorghe Murat a declarat ca acordul va expira pe 5 mai. 
Si pentru ca cererea de locuri de munca e mare, alti tineri beneficiari ai Legii 116/2002  privind prevenirea si combaterea marginalizarii sociale vor fi angajati in perioada urmatoare pentru a efectua lucrari de sapare a unor santuri. ”Tinerii au varste cuprinse intre 16 si 23 de ani. Toti cei care au fost angajati vor primi salariul minim pe economie. 70% din valoarea acestuia va fi suportata, conform Legii 76/2002, de catre AJOFM, restul de 30%, de catre autoritatea locala”, a mai spus edilul. 
in mediul rural, tinerii au mai putine sanse de a absolvi cursurile unei forme de invatamant, iar oportunitatile de angajare sunt deasemenea mici, data fiind lipsa interesului investitorilor pentru acest mediu de resedinta. Conform Legii 116/2002 cu privire la prevenirea si combaterea marginalizarii sociale, AJOFM are obligatia de a realiza un acompaniament social personalizat pentru tinerii cu varsta cuprinsa intre 16 si 25 de ani aflati in dificultate si confruntati cu riscul excluderii profesionale. 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*