Primarul Constantei, Radu Mazare a inaugurat noul pod rutier din Km 4-5

4 Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie locala

Lucrarile de transformare in pod rutier a fostului pod de tramvai din Km 4-5 s-au finalizat, acesta fiind dat vineri in folosinta de catre primarul Constantei, Radu Mazare. Lucrarile, care au durat sase luni, au fost dificile pentru constructor. 
“Podul acesta este o alta idee trasnita a mea. Asemenea multor lucruri pe care le-am schimbat in oras, de exemplu inlocuirea tramvaielor cu autobuze sau amenajarea telegondolei, trecand pe aici, m-am gandit ce ar fi, daca tot scoatem tramvaiele, sa facem podul de tramvaie sa fie rutier, in asa fel incat sa ii ajutam pe cei care stau in zonele CET, Km 4-5, Km 5 sa aiba un acces mult mai usor in oras, pentru ca, pana in prezent, trebuia sa ocoleasca mult”, a declarat Mazare. 
El a precizat ca problemele legate de transformarea obiectivului nu au lipsit, dar ca au fost depasite. “Initial, am intampinat o oarecare reticenta din partea constructorilor si a proiectantilor, fiindca nu era uzual sa transformi un pod destinat traficului de tramvaie in pod pentru trafic rutier. Am gasit totusi solutii, s-a muncit si s-a finalizat proiectul. Podul face acum legatura intre zona CET si zona centrala, lucrarea fiind aproape finalizata pentru a face legatura si de la Poarta 6 catre oras, prin aceasta artera rutiera. Mai asteptam un aviz de la Mediu”, a afirmat primarul. 
Podul are o lungime totala de 410 metri, din care rampele de acces sunt de 350 de metri. “in maximum o luna, si cei de la Poarta 6 vor putea utiliza acest drum”, a spus Mazare. Potrivit primarului, lucrarile au costat aprox. 630.000 de euro. “Vreau sa ii multumesc in special constructorului israelian cu care lucram drumurile in oras de sapte ani. Stiti foarte bine ca avem o formula prin care noi platim doar partial lucrarile, iar firma co-finanteaza. Acum co-finanteaza cu 70%. Totul a functionat perfect. Si constructorul este multumit, pentru ca ne-am respectat obligatiile si platile, iar noi suntem multumiti de felul in care a facut drumurile in Constanta. Dupa aceasta iarna grea, orasul Constanta a avut niste drumuri bune, chiar daca au mai fost mici probleme. Comparativ cu alte orase din Romania, Constanta a avut niste drumuri impecabile. Lucrarile la acest pod s-au facut in cadrul contractului mare de asfaltare si reabilitare a strazilor”, a explicat Mazare. 
in cadrul aceluiasi contract, dupa ce trece sezonul estival, pentru a nu da peste cap circulatia spre zona de sud a litoralului, pe bulevardul Aurel Vlaicu se va face o reparatie capitala de la pamant. “Acolo trebuie scoase sinele de tramvai, trebuie reparata complet infrastructura. in prezent se lucreaza la proiect. Practic, acolo vom face un drum ca si cand nu ar fi existat altul. Am incercat o asfaltare, dar fundatia si infrastructura drumului au fost distruse de la bun inceput”, a mai spus Mazare.
Articole din editia din data de 4 Mai 2010

 • RomÔnii au sfidat criza. Sase milioane de euro cheltuiti pentru vacanta de 1 Mai.

  Administratie locala
 • Bani insuficienti pentru plata asistentilor personali la Saligny

  Administratie locala
 • Retea moderna de apa ţn satul Dunareni

  Administratie locala
 • Instalatie solara la liceul din Ostrov

  Administratie locala
 • Primarul Constantei, Radu Mazare a inaugurat noul pod rutier din Km 4-5

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ╚śedin╚Ťa ordinar─â a lunii octombrie, desf─â╚Öurat─â ├«n municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Amenajare stadion ╚Öi baz─â sportiv─â ├«n Tuzla

  Administratie locala
 • Strada ╚ścolii ╚Öi strada Bisericii din localitatea R─âzoarele vor fi asfalate

  Administratie locala
 • Toamn─â bogat─â ├«n lucr─âri la Cobadin

  Administratie locala
 • Construire pasarel─â pietonal─â ├«n Pe╚Ötera

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771