Jaroslaw Kaczynski va candida la presedintia Poloniei

Aprilie 2010, Redactia

Administratie locala

Polonia ar putea fi condusa de fratele geaman al fostului presedinte Lech Kaczynski 

Jaroslaw Kaczynski fratele geaman al fostului presedinte polonez Lech Kaczynski care a decedat la 10 aprilie intr-un accident aviatic, la Smolensk, va candida la alegerile prezidentiale de la 20 iunie. 
Polonia se vede nevoita sa isi aleaga mai devreme un nou presedinte. Candidatura lui Jaroslaw Kaczynski a fost anuntata oficial ieri dupa-amiaza de Partidul Lege si Justitie. Anuntul a fost facut cu numai cateva ore inainte de termenul-limita, stabilit de Comisia Electorala Nationala pentru declararea intentiilor candidatilor. Primul tur al alegerilor prezidentiale din Polonia, organizate in urma decesului presedintelui Lech Kaczynski intr-un accident aviatic, va avea loc la 20 iunie.
Presedintele Lech Kaczynski si sotia sa, Maria, au murit la 10 aprilie, dupa ce avionul lor s-a prabusit la Smolensk, in Rusia. 
Toti cei 96 de pasageri ai avionului Tupolev 154 al presedintelui polonez au murit in urma prabusirii aparatului de zbor. Delegatia, din care faceau parte numerosi demnitari si comandanti militari, urma sa participe la ceremoniile organizate la implinirea a 70 de ani de la masacrul de la Katin, comis in 1940 la ordinele liderului sovietic Iosif Stalin. Presedintele Camerei inferioare a Parlamentului polonez, Bronislaw Komorowski, a preluat atributiile de presedinte interimar dupa moartea sefului statului. Ministrul polonez al Apararii, Bodgan Klich, ar trebui sa demisioneze in urma accidentului aviatic din Smolensk. Bodgan Klich a fost criticat deoarece numerosi oficiali militari de rang inalt s-au aflat la bordul avionului care s-a prabusit la 10 aprilie. Klich a declarat pentru Gazeta Wyborcza ca deplasarea in vestul Rusiei pentru a participa la comemorarea victimelor masacrului de la Katin din 1940 a fost organizata de Cancelaria prezidentiala. 

Presedintele Poloniei, Lech Kaczynski, in varsta de 60 de ani, si fratele sau geaman, Jaroslaw, au fost doi juristi conservatori, cu profunde convingeri catolice.
Lech Kaczynski a castigat alegerile prezidentiale la 23 octombrie 2005,  iar fratele sau le-a castigat pe cele legislative, desfasurate la 25 septembrie 2005, in fruntea partidului Lege si Justitie (PiS) al carui presedinte a fost. Cei doi frati au dat nastere la nenumarate frictiuni in cadrul UE. 
Ei au blocat negocierile dintre UE si Rusia pentru un vast acord economic, iar la summitul din iunie si-au exasperat toti partenerii opunandu-se noului tratat al Uniunii. Jaroslaw Kaczynski a preferat sa il trimita pe fratele sau, dar nu i-a lasat nicio marja de manevra, obligandu-i pe liderii europeni sa negocieze cu el prin telefon.
Articole din editia din data de Aprilie 2010

 • Jaroslaw Kaczynski va candida la presedintia Poloniei

  Administratie locala
 • Sat pescaresc la Tuzla

  Administratie locala
 • Statia de sortare a deseurilor din Cumpana se va inagura pe 15 mai

  Administratie locala
 • Drum asfaltat īntre Baraganu si Murfatlar

  Administratie locala
 • Val de disponibilizari la primaria Negru-Voda

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Mesajul primarului comunei Topraisar, Stelian Gheorghe cu ocazia SfĆ¢ntului Nicolae

  Administratie locala
 • Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a avut o Ć®ntĆ¢lnire de lucru cu rectorii și președinții senatului universităților din Constanța

  Administratie locala
 • Proiecte importante pe agenda de lucru a primarului Cristian Telehoi

  Administratie locala
 • Consilierii locali din Dumbrăveni au ales viceprimarul comunei

  Administratie locala
 • Ștefania Cealera: ā€žOamenii m-au ales pentru ca au Ć®ncredere Ć®n mineā€

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771