Administrație locală

Energia eoliana va

Mai multe firme sunt interesate sa construiasca un parc eolian in comuna

Lipsa locurilor de munca este principala problema cu care se confrunta autoritatile locale din Albesti. Primarul Gheorghe Moldovan spune ca este asaltat zilnic de cetateni care doresc sprijin in gasirea unui loc de munca. Solutia ar putea fi construirea unui parc eolian in comuna. 
Locuitorii comunei Albesti sunt disperati intrucat este din ce in ce mai greu sa isi gaseasca un loc de munca. Cei care au lucrat la santierul naval de la Mangalia, in turism sau in domeniul agriculturii au fost dati in somaj iar in comuna nu sunt foarte multe oportunitati in ceea ce priveste gasirea unui loc de munca. 
“in fiecare zi sunt intrebat daca sunt locuri de munca in comuna. Exista foarte multe societati interesate de construirea unui parc eolian in Albesti care deja si-au instalat turnuri de masurare a vantului. Speram ca prin aceasta investitie o parte din locuitorii comunei sa isi gaseasca locuri de munca si sa isi poata asigura un trai decent”, a declarat Moldovan. 
Potrivit declaratiilor edilului rata somajului in Albesti este de 7% iar principala ocupatie a locuitorilor este agricultura. 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*