Primarul orasului Cernavoda Mariana Mircea: ôTot ce e legat de mine si de dusmanii mei ţn aceasta combinatie merge la procurorul Nitaö

13 Aprilie 2010, Ghiulseren Abduraman

Actualitate

Primarul social-democrat al orasului Cernavoda, Mariana Mircea a organizat ieri o conferinta de presa pentru a oferi lamuriri in privinta referendumului si a acuzatiei de fals in declaratii. Mai mult, edilul a facut o serie de invinuiri la adresa procurorului Nita Teodor, a prefectului Claudiu Palaz si a politistilor din Cernavoda.
Satula de abuzurile si amenintarile facute de controversatul procuror Nita Teodor, Mariana Mircea s-a hotarat sa dea totul in vileag. Ea spune ca este persecutata in mod constant de procurorul Nita Teodor care face “eforturi” mari pentru a-i pune in carca fel si fel de acuzatii. Primarul spune ca magistratul abuzeaza de functia sa si este sustinut in demersurile sale de prefectul Claudiu Palaz si reprezentantii Politiei din Cernavoda.
Referitor la acuzatia de fals in declaratii primarul spune ca sunt pure fantezii ale inspectorilor ANI. Se pare ca acuzatia a fost preluata cu ochii inchisi de Parchetul de pe langa Judecatoria Medgidia, si in special de procurorul Teodor Nita.
Edilul considera ca toate afirmatiile retinute de procuror sunt rodul unei imaginatii bogate. “La data depunerii candidaturii si validarii in functia de primar nu ma aflam in stare de incompatibilitate, deci nu aveam nici un scop de atins, asa cum spune legea privind falsul in declaratii”, a precizat Mariana Mircea. Mai mult, edilulul spune ca s-a dispus inceperea urmaririi penale desi nu s-a luat nici o declaratie a partii invinuite in prealabil. Primarul Mariana Mircea mai este invinuita de procurori pentru ca nu a specificat in declaratia de avere un teren de 400 mp, amplasat in Cernavoda. Edilul se explica : “As vrea sa se retina ca lipsa mentiunii acestui teren care este aferent casei in care locuiesc  nu fost “inventata” de mine. Foarte multi alesi locali, functionari publici sau politisti si-au depus declaratiile de avere la fel cum am facut-o eu, dar numai in cazul meu s-a deschis un dosar penal”, a mentionat primarul.
Procurorul Nita a mai facut eforturi de a o aduce in instanta pe Mariana Mircea acum un an in urma unui accident de munca. Evenimentul a avut loc la sfarsitul anului 2008, cand un angajat al Directiei de Gospodarire Comunala a avut un accident la locul demunca fiind in stare de ebrietate. „Logica” procurorului Nita a fost urmatoarea: dupa o ancheta de cateva luni, procurorul Nita Teodor a considerat ca angajatul a fost accidentat din vina primarului. “Rechizitoriul efectuat de procuror a fost ridicol procurorul Nita indica expertului Parchetului cum sa rapunda la intrebari”, a declarat primarul.

Presiuni zilnice din partea prefectului
“Prefectul Palaz incearca zilnic sa ma demita. Parchetul vrea sa ma incrimineze cu orice pret. Toate aceste elemente constituie pentru mine politie politica” acuza primarul.  La intreabarea referitoare la posibilitatea unei legaturi intre Politia Cernavoda, procurorul Nita si prefectul Claudiu Palaz edilul a declarat ca actiunile lor sunt vadit impotriva ei. “in spatele unor astfel de actiuni concentrate ar putea fi si interese economice. Avand in vedere ca Cernavoda este un oras nuclear, cred ca acesta ar putea fi singurul interes”, a explicat primarul. Legat de referendumul pentru demiterea sa Mariana Mircea e intrigata de insistenta de care da dovada Prefectul judetului Constanta pentru organizarea acestuia.
“Unul dintre initiatorii referendumului Ioan Costache s-a simtit jignit de faptul ca l-am numit un asa zis proxenet si a depus plangere penala pentru calomnie impotriva mea. Sa nu va mire daca voi fi primarul primar care a calomniat un asa-zis proxenet”, a declarat cu zambetul pe buze Mariana Mircea.
in concluzie edilul a declarat ca va rezista in continuare presiunilor din partea Parchetului si Prefecturii si doreste ca orice ancheta sa fie instrumentata de orice alt procuror si nu de Nita Teodor.

Album foto

 • Articole din editia din data de 13 Aprilie 2010

 • Primarul orasului Cernavoda Mariana Mircea: ôTot ce e legat de mine si de dusmanii mei ţn aceasta combinatie merge la procurorul Nitaö

  Actualitate
 • Moartea tragica a presedintelui Poloniei

  Actualitate
 • Primaria Pantelimon, ţn impas financiar

  Actualitate
 • Capela pentru locuitorii din Tepes-Voda IAS

  Actualitate
 • Guvernul a aprobat proiectul legii educatiei nationale

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Guvernul Orban ╚Öi-a asumat r─âspunderea pentru alegerea primarilor ├«n dou─â tururi

  Actualitate
 • Legea construc╚Ťiilor va fi modificat─â major, ├«n cur├ónd: Se simplific─â procedurile de ob╚Ťinere a autoriza╚Ťiilor ╚Öi avizelor

  Actualitate
 • Guvernul a adoptat rectificarea bugetar─â / Un miliard de lei t─âiat de la Educa┼úie / D─âncil─â: Sunt reanalizate cheltuielile de personal, supraestimate ini┼úial

  Actualitate
 • Petre Daea: "Romania se afla pe primul loc ├«n UE la produc┼úia de miere ┼či pe doi la num─ârul de familii de albine"

  Actualitate
 • Sistem de chirurgie laparoscopic─â videoghidat─â de ultim─â genera╚Ťie la Spitalul Municipal Medgidia

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771