Primaria Pantelimon, n impas financiar

13 Aprilie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie locala

Primaria Pantelimon se confrunta cu serioase probleme financiare. Angajatii primariei si-au primit la timp retributiile in luna martie, dar salariile pe luna aprilie, mai si iunie ar putea fi primite cu intarziere sau chiar deloc.
Primarul Vasile Neicu spune ca are nevoie de peste un miliard de lei vechi pentru acordarea salariilor angajatilor, functionarea primariei si plata facturilor lunare. Singurul ajutor pe care comuna Pantelimon l-a primit pina in prezent a fost cel de la Consiliul Judetean Constanta (CJC), care a alocat 250 de milioane de lei vechi, insa din pacate suma este insuficienta pentru acoperirea tututor cheltuielilor. “Am adus la cunostinta conducerii Consiliului Judetean Constanta situatia dificila cu care se confrunta localitatea si am primit ca raspuns un sprijin financiar binevenit”, a spus Neicu.
Edilul spune ca se zbate sa iasa din acest impas financiar prin colectarea taxelor si impozitelor locale de la agentii economici mai devreme. O alta solutie gasita de primar este infiintarea unui serviciu de urbanism. Primarul spera ca incepand cu luna iulie sa elibereze autorizatii de constructii si sa atraga bani la bugetul local.


Finantare pentru Casa Verde
Administratia locala din Pantelimon a semnat contractul de finantare cu Ministerul Mediului, pentru implementarea proiectului privind incalzirea termica a institutiilor publice, cu surse de energie alternative. Proiectul a fost depus in cadrul Programului „Casa Verde”, lansat de Ministerul Mediului, care prevede completarea sau inlocuirea sistemelor clasice de incalzire, cu sisteme care utilizeaza energie solara, geotermala sau eoliana. Valoarea proiectului este de aproape 500.000 de lei.
Primarul din Pantelimon, Vasile Neicu a declarat ca, prin intermediul proiectului depus, si-a propus sa refaca sistemele de incalzire pentru cele patru scoli din comuna dar si pentru sediul primariei si consiliul local.

Articole din editia din data de 13 Aprilie 2010

 • Primarul orasului Cernavoda Mariana Mircea: Tot ce e legat de mine si de dusmanii mei n aceasta combinatie merge la procurorul Nita

  Administratie locala
 • Moartea tragica a presedintelui Poloniei

  Administratie locala
 • Primaria Pantelimon, n impas financiar

  Administratie locala
 • Capela pentru locuitorii din Tepes-Voda IAS

  Administratie locala
 • Guvernul a aprobat proiectul legii educatiei nationale

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiect pentru construirea unei piețe de pește în Pecineaga

  Administratie locala
 • Amenajare loc de joacă în centrul orașului Negru Vodă

  Administratie locala
 • Capelă mortuară în localitatea Mireasa

  Administratie locala
 • Toate drumurile de pământ din localitatea Comana vor fi pietruite

  Administratie locala
 • Instituțiile de învățământ din Ciobanu pregătite pentru noul an școlar

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771