IMUM Medgidia va avea doar 80 de angajati

Martie 2010, Ghiulseren Abduraman

Social

Reorganizarea societatii se va finaliza la sfarsitul lunii aprilie

Societatea producatoare de remorci si utilaje agricole este incepand cu 22 decembrie in insolventa. Insolventa a fost ceruta de creditori si salariati pentru recuperarea datoriilor existente.
Programul de reorganizare pentru una dintre cele mai mari societati constructoare de masini agricole din Romania, IMUM S.A. din Medgidia a fost stabilit si va fi incheiat la sfarsitul lunii aprilie. Liviu Chirita, liderul sindical al societatii spune ca in prezent se lucreaza la planul de reorganizare al societatii, care va fi prezentat creditorilor peste o luna de zile, mai exact Directiei de Finante Publice a judetului Constanta, angajatilor si primariei Medgidia.
“in cazul in care planul de reorganizare va fi aprobat, societatea va ramane cu circa 80 de angajati, dintr-un total de 136, cat sunt in prezent. De asemenea speram sa ne putem plati datoriile acumulate de 220 de miliarde de lei vechi prin valorificarea terenurilor existente”, a declarat, Liviu Chirita, liderul sindical de la IMUM. Chirita spune ca reorganizarea va insemna in principal gasirea unei componente productive, care sa asigure plata datoriilor catre creditori. „Constractele pe care le avem in momentul de fata sunt insuficiente. Din pacate lunile martie-aprilie sunt o perioada in care nu avem foarte multe comenzi dar incercam sa iesim din situatia asta complicata in care ne aflam acum”, a mai spus liderul de sindicat.
in ceea ce priveste la situatia complicata a societatii IMUM, care are datorii de peste 200 de miliarde de lei vechi, Liviu Chirita a declarat ca societatea este inscrisa la Masa Credala, pentru recuperarea salariilor din lunile iunie-octombrie 2009. „Ne-am inscris la Masa Credala pentru recuperarea salariilor de anul trecut. Valoarea acestora, plus penalizarile, se ridica la 1.300.000 de lei”, a mai spus Liviu Chirita.

Muncitorii si-au primit salariile pe luna ianuarie si vor primi o chenzina de Paste
Liderul de sindicat, Liviu Chirita a mai precizat ca angajatii, cati au mai ramas din 160, au primit salariile abia pentru luna ianuarie. „Speram ca vom primi si avansul pentru februarie, si o chenzina de Paste”, a mai adaugat Liviu Chirita. Societatea IMUM a intrat in reorganizare dupa ce Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a decis sa anuleze contractul de privatizare al IMUM Medgidia.
In ultima perioada, societatea IMUM a intarziat timp de mai multe luni salariile angajatilor, a inregistrat datorii catre stat, iar comenzile onorate au fost putine. Conducerea Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului sprijina reorganizarea societatii IMUM SA.

60 de ani de traditie
IMUM Medgidia a fost inainte de privatizarea sa in 2004  una dintre cele mai profitabile intreprinderi din tara. in aprilie 1950, intreprinderea Auto-Cotroceni-Bucuresti s-a transferat la Medgidia, sub denumirea de Atelierele Centrale ale Directiei Generale a Canalului Dunare-Marea Neagra, iar in 1951 au fost date in exploatare constructiile industriale si sociale din actuala incinta a societatii care a primit, apoi numele de intreprinderea Metalurgica de Utilaje Medgidia.
SC IMUM SA, are o suprafata de productie de 36 de hectare si acces la magistralele feroviare, la drumurile nationale si europene si la Canalul Dunare-Marea Neagra. IMUM S.A a ajuns, in scurt timp, cea mai mare uzina constructoare de masini agricole din Romania.

Articole din editia din data de Martie 2010

 • IMUM Medgidia va avea doar 80 de angajati

  Social
 • Drumurile rapide spre litoral si Delta, ţn atentia autoritatilor judetene

  Social
 • Colaps financiar la Spitalul de Urgenta Constanta

  Social
 • Lucrarile de construire a gradinitei din Amzacea au fost sistate din lipsa de bani

  Social
 • Fonduri insuficiente pentru institutiile de ţnvatamÔnt din Pecineaga

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Un moment de solidaritate

  Social
 • Locuitorii din Sili╚Ötea au primit semin╚Ťe ╚Öi r─âsaduri pentru ├«nfiin╚Ťarea gr─âdinilor

  Social
 • Ziua Interna┼úional─â a Familiei marcat─â la Cump─âna

  Social
 • Sprijin pentru locuitorii din comuna Dobromir, cu ocazia S─ârb─âtorilor Pascale

  Social
 • Mesajul primarului Niculae Stan, cu ocazia S─ârb─âtorilor Pascale

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771