Drumurile rapide spre litoral si Delta, ţn atentia autoritatilor judetene

Martie 2010, Bogdan Chirita

Actualitate

Fluidizarea traficului spre zonele turistice in antentia CJC

Dezvoltarea infrastructurii judetul Constanta a fost si este una dintre prioritatile Consiliului Judetean Constanta (CJC), avand in vedere potentialul turistic de care dispune judetul. in acest sens, la nivel judetean au fost elaborate mai multe proiecte, fie cu fonduri proprii, fie cu fonduri europene, proiecte care, odata finalizate, au adus sau pot aduce un plus in dezvoltarea turismului.
Implicarea CJC in activitatea Aeroportului International Mihail Kogalniceanu a dus la cresterea traficului de pasageri, astfel ca, in prezent, turistii italieni, belgieni sau nemti au posibilitatea sa ajunga direct pe litoralul romanesc. A urmat reabilitarea drumurilor judetene, ce a avut ca scop o imbunatatire a traficului catre mare. Drumul judetean dintre Cuza Voda si Mihail Kogalniceanu este una din investitiile care, in sezonul estival 2010, isi poate dovedi utilitatea.
Un proiect important care poate, de asemenea, contribui la descongestionarea traficului este cel al reabilitarii drumului judetean dintre Poarta Alba si Ovidiu, drum pentru care s-a semnat contractul de finantare, urmand ca, in cel mai scurt timp, sa se treaca la etapa de executie a lucrarilor.
Tot pentru a descongestiona traficul si pentru a permite turistilor sa ajunga cat mai repede in statiunile de pe litoral, CJC a elaborat, in perioada 2007-2008, mai multe proiecte privind realizarea unor drumuri rapide catre partea de sud a litoralului si catre Delta. “Exista mai multe proiecte facute de Consiliul Judetean Constanta in acest sens. Varianta rapida spre partea de sud a litoralului, care va pleca de la Medgidia si se va termina la Costinesti, a fost gandita pentru a evita traficul aglomerat din fiecare vara prin statiunea Eforie. CJC a elaborat aceste proiecte inca din 2007-2008, cand s-a incercat trasarea acestor drumuri rapide catre litoral si nu numai, pe care le-a inaintat Ministerelor Transporturilor si Turismului.
Un alt proiect care intra tot in aceasta categorie este si drumul expres spre Tulcea, pe care CJC l-a gandit pentru a pune in valoare si cetatea Histria, drumul urmand sa treaca chiar prin acea zona”, a declarat purtatorul de cuvant al CJC, Cristian Moldovanu. Ieri, in cadrul seminarului “Turismul pe litoralul romanesc in contextul pietei turistice europene”, Corneliu Popovici, consilier al ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului, a declarat ca ministerul doreste sa se implice in dezvoltarea acestor proiecte, afirmand ca doreste sa stabileasca impreuna cu autoritatea judeteana toate aspectele privind finantarea si demararea unor astfel de proiecte.

Articole din editia din data de Martie 2010

 • IMUM Medgidia va avea doar 80 de angajati

  Actualitate
 • Drumurile rapide spre litoral si Delta, ţn atentia autoritatilor judetene

  Actualitate
 • Colaps financiar la Spitalul de Urgenta Constanta

  Actualitate
 • Lucrarile de construire a gradinitei din Amzacea au fost sistate din lipsa de bani

  Actualitate
 • Fonduri insuficiente pentru institutiile de ţnvatamÔnt din Pecineaga

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • ╚śoc la Sili╚Ötea! 15 persoane au viz─â de flotant la adresa candidatului PNL la func╚Ťia de primar

  Actualitate
 • C├«╚Ťu: Vom cre╚Öte aloca╚Ťiile pentru copii de la 1 august cu 15 %

  Actualitate
 • ├Äncep concedierile printre bugetari! Cine e trecut pe lista neagr─â? S-a ajuns deja la proteste ├«n strad─â

  Actualitate
 • Operatorii economici pot solicita Certificatele de Situa╚Ťie de Urgen╚Ť─â! Se elibereaz─â exclusiv ONLINE ╚Öi GRATUIT!

  Actualitate
 • M─âsuri extreme, ├«n Rom├ónia. Ministrul de Interne, apel c─âtre rom├ónii din Diaspora / Se ├«nchid barurile ╚Öi restaurantele, cafenelele, s─âlile de sport, saloanele de ├«nfrumuse╚Ťare

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771