Lucrarile de construire a gradinitei din Amzacea au fost sistate din lipsa de bani

Martie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie locala

Guvernul nu isi face treaba pana la capat!! Administratia locala a fost nevoita sa stopeze lucrarile intrucat statul nu a mai alocat bani

Guvernantii abandoneaza lucrarile demarate si aloca bani cu taraita autoritatilor locale din judetul Constanta. Edilul din Amzacea declara ca fondurile guvernamentale sunt primite in functie de coloratura politica a primariilor.
Primarul a finalizat gradinita din Amzacea in proportie de 70% si asteapta bani de la Guvernul Romaniei pentru incheierea lucrarilor. intrucat autoritatile statului nu au alocat fondurile necesare pentru finalizarea unitatii de invatamant, primaria a fost nevoita sa inchirieze o cladire in care copiii isi desfasoara orele, chiria fiind suportata de bugetul local.
Primarul Constantin Radu considera ca banii sunt alocati in functie de culoarea politica : “in comuna Castelu s-au construit doua sali de sport iar noi nu putem finaliza constructia unei gradinite. Am fost obligati sa stopam lucrarile si sa inchiriem o cladire pentru care platim 2000 de lei pe luna. Speram ca Guvernul Romaniei sa isi indrepte atentia si catre primariile constantene si sa ne aloce banii necesari continuarii lucrarii”, reclama edilul-sef al comunei Amzacea. Constructia gradinitelor din Amzacea si General Scarisoreanu sunt finalizate in proportie de 70%.
Primarul Constantin Radu a declarat ca lucrarile de constructie a celor doua gradinite au fost demarate la sfarsitul anului 2008 cu fonduri guvernamentale. Guvernul a alocat pana in prezent 16 miliarde de lei vechi pentru aceste institutii de invatamant. Valoarea totala a proiectului de construire a gradinitelor este de 25 de miliarde de lei vechi. De asemenea, in anul 2009 s-a inceput ridicarea unei scoli pentru clasele I-IV, precum si a unei gradinite in localitatea Casicea.
Lucrarile la scoala si  gradinita din satul Casicea sunt intr-un stadiu mai avansat . “ Proiectul are o valoare totala de 5 miliarde de lei vechi iar o buna parte din valoarea lucrarilor a fost platita. Administratia locala mai are nevoie de 3 miliarde de lei vechi pentru a finaliza lucrarile. Aceste doua unitati de invatamant vor functiona intr-un corp comun. Pentru toate aceste unitati scolare s-au obtinut 30 de miliarde de lei vechi prin HG370/2008.

Articole din editia din data de Martie 2010

 • IMUM Medgidia va avea doar 80 de angajati

  Administratie locala
 • Drumurile rapide spre litoral si Delta, ţn atentia autoritatilor judetene

  Administratie locala
 • Colaps financiar la Spitalul de Urgenta Constanta

  Administratie locala
 • Lucrarile de construire a gradinitei din Amzacea au fost sistate din lipsa de bani

  Administratie locala
 • Fonduri insuficiente pentru institutiile de ţnvatamÔnt din Pecineaga

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Au ├«nceput lucr─ârile de asfaltare ├«n comuna Mircea Vod─â

  Administratie locala
 • ╚ścoala din localitatea Cr├«ngu reabilitat─â cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucr─ârile de reabilitare a gr─âdini╚Ťei din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au ├«nceput lucr─ârile de asfaltare ├«n Amzacea

  Administratie locala
 • ├Änt├órzieri nejustificate la construirea gr─âdini╚Ťei din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771