Primaria Topraisar va aloca bani de la bugetul local pentru a evita sistarea lucrarilor demarate

Martie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie locala

Nepasarea Guvernului face gauri in bugetul local

Construirea unei gradinite, introducerea unei retele de apa
in satul Potarnichea si asfaltarea drumurilor din comuna sunt proiecte guvernamentale pentru care autoritatile locale nu au primit fonduri suficiente de la Guvernul Romaniei.
De nenumarate ori proiectele demarate de administratiile locale prin programe guvernamentale sunt abandonate intrucat nu se aloca bani suficienti pentru finalizarea lucrarilor. in multe din aceste cazuri constructorii cheltuiesc sume mari si isi recupereaza cu greu investitia. Deoarece Guvernul uita uneori sa aloce bani pentru incheierea lucrarilor, autoritatile locale sunt nevoite sa sustina aceste proiecte cu fonduri de la bugetul local intrucat stoparea proiectelor ar insemna deteriorarea acestora.
Administratia locala din Topraisar a demarat un proiect de construire a unei gradinite prin Ministerul Educatiei. “Pentru noi, construirea gradinitei nu este un moft, ci este o prioritate si mai ales o necesitate. Nu vom opri lucrarile deoarece in comuna noastra sunt 160 de copii care invata in doua schimburi si au nevoie de un spatiu modern si adecvat pentru desfasurarea orelor”, a declarat primarul comunei Gheorghe Stelian.
Imobilul in care va functiona gradinita este in regim P+1 si va avea o capacitate de 160 de locuri. Valoarea totala a investitiei se cifreaza la 17 miliarde de lei vechi.
Un alt proiect initiat de primarul Gheorghe Stelian este introducerea unei retele de apa in satul Potarnichea. Lucrarile sunt finantate de catre Guvern, in baza HG 577/1997. Valoarea totala a investitiei se ridica la aproximativ 20 de miliarde de lei vechi. Reteaua de alimentare cu apa va deservi aproximativ 600 de familii.
intrucat primaria nu a primit de la Guvernul Romaniei  fonduri suficiente pentru continuarea acestor lucrari, administratia locala a decis sa aloce cate un miliard de lei vechi din bugetul local pentru finalizarea lucrarilor incepute. 
In alta ordine de idei, autoritatile locale din comuna Topraisar au reusit, in premiera in judetul Constanta, in 2008, sa obtina o finantare de aproape trei milioane de euro. Proiectul castigat pe masura 3.2.2 va fi finalizat. Administratia locala din Topraisar va continua proiectul ce cuprinde realizarea retelei de canalizare (13km) a statiei de epurare si asfaltarea drumurilor.

Articole din editia din data de Martie 2010

 • IMUM Medgidia va avea doar 80 de angajati

  Administratie locala
 • Drumurile rapide spre litoral si Delta, ţn atentia autoritatilor judetene

  Administratie locala
 • Colaps financiar la Spitalul de Urgenta Constanta

  Administratie locala
 • Lucrarile de construire a gradinitei din Amzacea au fost sistate din lipsa de bani

  Administratie locala
 • Fonduri insuficiente pentru institutiile de ţnvatamÔnt din Pecineaga

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiectul de hot─âr├óre privind amenajarea Parcului IMUM, votat ├«n ╚Öedin╚Ť─â extraordinar─â ├«n municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Ale╚Öii locali din Medgidia convoca╚Ťi ├«n ╚Öedin╚Ť─â extraordinar─â

  Administratie locala
 • Mesajul primarului comunei Topraisar, Stelian Gheorghe cu ocazia Sf├óntului Nicolae

  Administratie locala
 • Pre╚Öedintele Consiliului Jude╚Ťean Constan╚Ťa, Mihai Lupu a avut o ├«nt├ólnire de lucru cu rectorii ╚Öi pre╚Öedin╚Ťii senatului universit─â╚Ťilor din Constan╚Ťa

  Administratie locala
 • Proiecte importante pe agenda de lucru a primarului Cristian Telehoi

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771